HP gir kunder til Itanium

Paul Otellini i Intel bekreftet forrige uke at Itanium ikke hadde klart å leve opp til forventningene innad i selskapet. Nå satses det stort for å gjøre Itanium til det beste valget i stormaskiner og superdatamaskiner.

En av de viktigste konkurrentene vil nok være IBM Power. Arkitekturen kan sies å ligge i forkant av utviklingen på mange måter med 64-bit og dobbelkjerne. Power-prosessorer har blitt integrert både i low-/middle-end produkter til superdatamaskiner.

HP er en meget viktig Itanium-partner for Intel. I september ble det klart at man kom til å droppe Itanium i alle arbeidsstasjonene og istedet flytte disse over på Xeon EM64T.

Ifølge ZDNet har man flyttet over mer enn 180 SAP-kunder hos HP over på Itanium-servere. Dette er en prosess som har pågått siden mai i år. Mange av disse kjørte tidligere på RISC-plattform.

Mange har stilt spørsmålstegn ved Itanium sin levedyktighet. Det generelle inntrykket er blant annet at IA64 har vært et enormt pengesluk for Intel. Hvordan arkitekturen vil se ut om noen år når IA64 skal dele sokkel med Xeon, er det ingen som vet.

Det vil naturligvis være en krise for HP om Intel skulle være nødt til å skrinlegge Itanium. Rent teknologisk ville kanskje det beste alternativet være å kjøre IBM Power, selv om dette nesten ville være det samme som om Intel skulle selge servere med AMD-prosessorer. HP og IBM er nemlig innbitte konkurrenter på flere områder og det må nok mye holdingsendring til for at et slikt samarbeid skulle bli fruktbart for begge parter.

I forbindelse med overflytting av kunder påstås det også at HP sin Integrity-Itanium-løsning er bedre enn IBM sine løsninger på alle områder. Det har stort sett blitt tradisjon hos begge selskaper å bevise at de har mye bedre løsninger enn konkurrenten, ved flest mulig anledninger...

(Kilder: Cnet, HP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen