HP driver Itanium


HP selger 85 prosent av alle Itanium-servere

Normalt sett ønsker man gjerne en viss balanse mellom ulike aktører når man skal selge et produkt. I Itanium sitt tilfelle kan men neppe si at dette er tilfelle ettersom Hewlett-Packard solgte 85 prosent av de 5665 systemene som ble levert i løpet av 2. kvartal i år. Intel må dermed pent finne seg i å være svært så avhengig av HP.

De resterende systemene ble stort sett solgt av SGI, IBM, Dell og NEC. Sammenlignet med fjoråret ser man at salgstallene har doblet seg. Dette bekrefter at interessen for 64-bits systemer er økende, men dette er nok først og fremst takket være AMD Opteron, som ble levert i omtrent 60 000 enheter i 2. kvartal. Dette er enorm økning sammenlignet med de 2800 som ble levert samme kvartal i fjor, men har selvsagt sammenheng med at prosessoren ikke fikk skikkelig fotfeste før mot høsten.

I Opteron-segmentet ser det faktisk ut som om Sun Microsystems kommer til å fortsette i lederrollen. Selskapet solgte mer enn dobbelt så mange bokser som HP og lå også et godt stykke foran IBM. Ifølge The Register skrives det at etterspørselen etter Sun og HP sine Opteron-bokser er såpass stor at man har problemer med å levere tilstrekkelig antall.

Et spennende moment som trolig vil vise seg sterkere til neste år er hvorvidt Opteron vil karre seg høyere opp på rangstigen - dvs. 8-veis, 16-veis og 32-veis systemer. Newisys rapporterte for kort tid siden at de hadde planer om 32-veis Opteron-servere.

(Kilder: HP, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen