Meg Whitman, HPs administrerende direktør, velger å beholde PC-divisjonen

HP beholder PC-avdelingen

Velger å ikke selge etter fem uker i tenkeboksen.

Etter fem uker i tenkeboksen er det klart at HP velger å beholde PC-divisjonen selv.

– HP har objektivt vurdert den strategiske, finansielle og operasjonelle påvirkningen av å avrunde PSG (PC-divisjonen, red. anm.). Det er klart etter denne analysen at å beholde PSG er det rette for både forbrukerne, våre partnere, aksjeholdere og ansatte, sier Meg Whitman, HPs administrerende direktør, i en pressemelding.

Turbulent tid

Det var i midten av august at Leo Apotheker, som på det tidspunktet var toppsjefen i selskapet, uttalte at HP ville ta en vurdering på hva de skulle gjøre med PC-divisjonen som i fjor omsatte for 40,7 milliarder dollar. En måned senere fikk Apotheker tilsynelatende sparken, og eBay-sjefen Meg Whitman tok over.

– HP skal vurdere strategisk organisering av PC-divisjonen i fremtiden som enten er å skille enheten ut som et eget selskap, selge enheten eller beholde den som den er i dag som en separat forretningsenhet i HP. Ingen av alternativene vil medfører negative konsekvenser for våre kunder, uttalte Verner Hølleland, sjef for den norske avdelingen av PSG, i et nettmøte hos oss få dager senere.

Den endelige avgjørelsen som kom i natt betyr at alt i stor grad blir som det var før. HP er tross alt verdens største PC-produsent, og sammen med Apple den eneste aktøren som for tiden har vekst her i Norge.

(Kilde: Pressemelding, HP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen