HP må sparke flere ansatte enn de trodde i mai.
HP må sparke flere ansatte enn de trodde i mai. (Bilde: Hardware.no, Niklas Plikk)

HP sparker 29 000 ansatte

Vil "akselerere innovasjon", ifølge pressemelding.

Allerede i mai bekreftet HP at de ville være nødt til å kutte tusenvis av ansatte i den kommende tiden.

Det første estimatet selskapet kom med antydet at hele 27 000 ansatte sto i fare for å miste jobben sin. Nå har de kommet med den endelige summen, som overgår den opprinnelige summen. 29 000 HP-ansatte får sparken, noe som utgjør drøyt 8 prosent av den totale arbeidsstaben til HP.

Sparer milliarder

Nedskjæringene inngår i en plan selskapet har kalt 2012-planen. Målet er å "forenkle virksomheten, akselerere innovasjon og levere bedre resultater til kunder, ansatte og aksjeeiere". Omstruktureringen vil spare selskapet for milliarder av dollar i både lønnsutbetalinger og ved at ting som datasentre blir slått sammen.

Av de 29 000 ansatte som mister jobben har 3800 allerede forsvunnet fra selskapet. De fleste som får sparken skal ha jobbet for bedriftsavdelingen til HP. Avdelingen har hatt ansvar for å drifte flere av selskapets datasentre, samt vært konsulenter for partnerselskaper.

Fortsatt størst

HP er fortsatt verdens største PC-leverandør ifølge analyseselskapet Gartner, og pumpet ut hele 13 millioner enheter i løpet av det andre kvartalet i år. Nå som selskapet er nødt til å kutte tusenvis av stillinger kan det imidlertid hende at Lenovo, den nåværende andreplassen på PC-markedet, vil skli forbi og ta førsteplassen.

(Kilde: ZD Net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen