X6000 byr ikke på NFC, men har til gjengjeld fireveis-scrolling og kan brukes på de fleste overflater. (Bilde: HP)

HP med verdens første NFC-mus

Lanserer en haug med PC-tilbehør.

HP har nylig annonsert en hel haug med PC-tilbehør, deriblant datamus, tastaturer, portabel høyttaler, webkamera og en universell strømadapter. I førstnevnte kategori finner vi kanskje det mest spennende produktet: En mus med NFC-teknologi innabords.

NFC står for near field communication og betegner en teknologi som gjør det mulig å overføre data trådløst over korte avstander. I dette konkrete tilfellet betyr det at du bare kan holde musa nærme PC-en eller tappe den forsiktig inntil for å koble de to enhetene sammen. Dette forutsetter selvsagt at PC-en også er NFC-kompatibel.

Har du ikke NFC, sier du?

Ifølge HP er musa, som har fått navnet «Touch to Pair Mouse», verdens første av sitt slag. Nå kommer riktignok de færreste stasjonære og bærbare datamaskiner i dag utstyrt med NFC, men da skal det bare være å tilknytte styringsenheten som vanlig via Bluetooth.

Touch to Pair Mouse er først og fremst rettet mot hjem og kontor (og framtiden, for den saks skyld), og spillere bør derfor ikke ha altfor høye forventninger. NFC-musa blir tilgjengelig fra og med november til 39 dollar, noe som tilsvarer cirka 220 kroner.

Annen stæsj

HP kunngjorde som nevnt en rekke andre produkter også. På den trådløse musefronten finner vi blant annet X6000 fra bildet øverst i saken, som har fireveis-scrolling og kan brukes på de fleste overflater, inkludert glass. Et par enklere og billigere mus blir også å få fatt i.

Ellers finner vi et par trådløse tastaturer i ulike prisklasser, en portabel Bluetooth-høyttaler og en universell strømadapter som skal være kompatibel med de fleste laptoper. Adapteren kommer også utstyrt med en USB-port som du kan bruke til å lade en mobilenhet. Til slutt er det webkameraet HD 4310, som filmer i 1080p med autofokus, autoeksponering og byr på treveisvideosamtaler.

Se den komplette listen over nye tilbehørsprodukter, priser og lanseringsdatoer i pressemeldingen hos Engadget.

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen