HP med 600-kroners nettbrett
(Bilde: hp.com)

HP med 600-kroners nettbrett

Lanserer 7-tommers Android-brett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HP har lansert et nytt nettbrett, 7 Plus, til en pris på bare 100 dollar – altså skarve 600 norske kroner. Denne gangen er 7-tommeren hvit, forøvrig er den utseendemessig nærmest identisk med sin sorte forgjenger, skriver mobil.se

Ingen heftige spesifikasjoner

Det ligger i kortene at spesikasjonene ikke vil skrelle skinnet av noen pølser. Under plastdekselet finner vi en 1 GHz firekjerners Cortex A7-prosessor, laget av det kinesiske selskapet Allwinner. Nettbrettet har 1 GB RAM, 8 GB lagringsplass, microSD-port og et 2800 mAh batteri. Skjermen kommer med en oppløsning på 1024 x 600 punkter.

Bakside .
Foto: hp.com 

Videre får man med 25 GB lagringsplass via skylagringstjenesten Box og kontorapplikasjonen Kingsoft Office.

Likevel kan vi ikke klage når prisen er såpass lav. Det som er vanskeligere å forstå er valget av Android-versjon. Hvorfor sende ut brettene med 4.2.2-utgaven når det er akkurat like gratis å inkludere den nyeste versjonen?

Tøffe tider

Hewlett Packard har ikke hatt det lett på nettbrettmarkedet. Da iPad ble lansert var HPs neste trekk å kjøpe opp Palm og WebOS. De utviklet HP Touchpad, som på papiret tilsynelatende så ut som en verdig konkurrent til iPad eller Galaxy Tab 10.1. Imidlertid fikk det noe overvektige og til dels trege nettbrettet en lunken velkomst hos blant andre engadget.com da det ble lansert i 2011.

Allerede 49 dager etter lansering ble det slutt med WebOS, skriver arstechnica.com. Den manglende etterspørselen etter produktet resulterte i at prisen ble kuttet fra 500 dollar til 99. Først da ble det omsider bevegelse i varelagrene. Denne gangen tar imidlertid HP utgangspunkt i den rimeligste enden av markedet.

Foreløpig ikke til Norden

Det er usikkert når den nye 7-tommeren eventuelt kommer til Norge. I Sverige har HP ingen konkrete planer om å ta inn den rimeligste modellen, sier deres produktsjef Staffan Sjöberg til mobil.se.

Les også vår test av den rimelige syvtommeren Asus Memo Pad HD7

(Kilder: arstechnica.com, engadget.com, mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen