HP lanserer kraftigere hybrid-PC-er
(Bilde: HP)

HP lanserer kraftigere hybrid-PC-er

Lar deg velge mellom Android og Windows.

PC-produsentenes satsing på såkalte hybrid-PC-er, det vil si modeller som både er PC og nettbrett, ser ikke ut til å opphøre med det første. PC-giganten HP har dog foreløpig kun én hybridmodell på markedet, den nylig lanserte Envy X2.

Nå melder selskapet at to nye hybridvarianter er underveis, med litt mer muskler. De nye hybridene er blitt døpt HP Split X2 og HP SlateBook X2 og blir, i likhet med Envy X2, av den typen som har avtagbart nettbrett.

Android og Tegra 4

SlateBook X2 blir en slektning av HPs nettbrett Slate, noe som innebærer at denne hybrid-PC-en blir utstyrt med operativsystemet Android Jelly Bean 4.2.2. Nettbrettet på denne modellen har en IPS-skjerm på 10,1 tommer, med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

HP SlateBook X2.
HP SlateBook X2.Foto: HP

Maskinen blir ellers blant de første produktene som leveres med den nyeste versjonen av Nvidias integrerte Tegra-løsning, nemlig kraftpluggen Tegra 4. Dette er en brikke som blant annet kan skilte med 72-kjerners grafikkprosessor og seks ganger høyere grafikkytelse enn Tegra 3.

SlateBook X2 får ifølge HP magnetiske hengsler og vil veie cirka 1,27 kilogram. Øvrige spesifikasjoner er ikke kjent.

Fullverdig PC

HP Split X2 er ment å skulle ta seg av vanlige PC-oppgaver. Maskinen kjører fullversjonen av Windows 8, og har et nettbrett med en skjermstørrelse på 13,3 tommer og en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

Denne modellen kommer med Ivy Bridge-baserte Intel Core-prosessorer. I pressemeldingen oppgis det ikke hvilke, men ifølge Engadget blir alternativene i3 og i5. Nettbrett-delen i Split X2 leveres videre med en SSD på 128 GB, med mulighet til å supplere med en harddisk på 500 GB i tastaturdelen.

HP SlateBook X2 og HP Split X2 er ventet å bli tilgjengelige i USA i august til priser på henholdsvis 480 dollar og 800 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Se flere bilder under.

HP slipper også snart bærbare PC-er med Haswell-prosessorer:
De nye ProBook-modellene blir tynne og lette »

(Kilder: NoteBook Review, Engadget, PCWorld)

(Bilde: HP)
(Bilde: HP)
(Bilde: HP)
(Bilde: HP)
HP SlateBook X2 (Bilde: HP)
(Bilde: HP)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen