HP's «holografiske» skjerm
HP's «holografiske» skjerm (Bilde: zSpace/YouTube)

HP lanserer «holografisk» skjerm

Ved hjelp av 3D-briller og skjermpenn skal de la deg trekke objekter ut av bildet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

The International Consumer Electronics Show, eller bare CES, åpner offisielt dørene i Las Vegas i morgen. Men mange greier ikke vente med å lansere produktene sine, blant dem er Hewlett-Packard (HP).

HP lanserte i dag ZVR, en 23,6-tommers VR-skjerm som sammen med passive 3D-briller og en skjermpenn lar brukeren trekke objekter ut av bildet. I en pressemelding sier HP at de «reduserer barrierene mellom den digitale og fysiske verden» og at vi er «et skritt nærmere virkelig holografisk visning». Altså ikke helt Star Wars, men vi nærmer oss.

«Pris ved forespørsel»

Zvr er en stor skjerm, litt som et tegnebord, som ved hjelp av fire sensorer registrerer hvor brukerens 3D-briller befinner seg, og en skjermpenn som lar deg flytte på og manipulere hva enn det er som er på skjermen. Sensorene som følger med på brukerens bevegelser skal vistnok sørge for at bildet justeres deretter, slik at du kan bevege deg litt rundt objektet for å se på det fra flere vinkler. Brillene ser betraktlig lettere og mer behagelige ut enn de vi er vante med fra 3D-kino.

I følge nettstedet Gizmodo fikk de prøve å manipulere og studere et virituelt, pumpende menneskehjerte, og på videoer kan vi se folk studere sommerfugler. HP har utviklet Zvr sammen med zSpace, og zSpace sin hjemmeside trekker de særlig frem nytteverdien med tanke på utdanning.

Med Zvr kan man for eksempel se for seg at medisinstudenter får anledning til å dissekere og studere menneskekroppen, uten å måtte bruke et «frivillig» lik. HP sier i presemeldingen at «pris er tilgjengelig ved forespørsel», noe som ofte betyr at det er fryktelig dyrt. Så Zvr ser ikke ut til å bli et produkt for «hvermannsen», men kanskje snarere et nyttig verktøy for designere, ingeniører, universiteter og høyskoler. 

Det er unektelig fint å kunne studere menneskehjerter uten å skjære dem ut av lik.
Det er unektelig fint å kunne studere menneskehjerter uten å skjære dem ut av lik. (Foto: HP)
 

Tek.no følger CES-messen i Las Vegas, og alle sakene samles her »

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen