HPs nye ryggsekk-PC Omen X Compact Desktop skal gjøre VR-spillingen mer komfortabel.
HPs nye ryggsekk-PC Omen X Compact Desktop skal gjøre VR-spillingen mer komfortabel. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no/HP)

For 39 999 kroner kan du slenge et GTX 1080 på ryggen

HP kaster seg på ryggsekk-PC-trenden med VR-klar kraftplugg.

VR-klare PC-er du kan bære på ryggen er blant senere tids nye produktsegmenter som skal gjøre VR-spillingen mer håndterlig. Også HP har signalisert interesse for konseptet med en ny Omen X-modell som de kunngjorde i fjor. I en pressemelding har HP nå offisielt avduket PC-en.

Foto: HP

PC-en heter Omen X Compact Desktop og markedsføres som en kompakt, stasjonær PC som ved hjelp av ekstrautstyr i form av seletøy kan festes på ryggen. Dermed kan du altså oppholde deg i VR-verdenen uten å bekymre deg for å snuble i kabler på gulvet.

Men hvis trådløs VR tar av, kan fort maskiner som dette virke ganske overflødige. 

GTX 1080 om bord

Alle de tekniske detaljene om Omen X Compact Desktop har ennå ikke blitt offentliggjort, men én viktig opplysning er i alle fall delt, nemlig at maskinen kommer med fabrikkoverklokket GTX 1080-skjermkort fra Nvidia.

Dermed er HPs ryggsekk-PC mer enn VR-klar og vesentlig kraftigere enn en del andre PC-er i samme kategori, for eksempel MSIs VR One-rigg, som kun kommer med GTX 1070-kortet. 

Foto: HP

HPs PC kommer med opptil i7-prosessor av Kaby Lake-typen, og ellers leveres PC-en med enkelt utskiftbare batterier og en egen dokkingstasjon som både kan brukes til å lade PC-en og som inneholder egne utganger for ulike typer tilbehør.

HP kan også opplyse om at viftene er strategisk plassert slik at minst mulig varme overføres fra PC-en til brukeren. Batteriene er også plassert på en slik måte at man ikke trenger å fjerne seletøyet fra PC-en når man skal bytte ut batteriene.

Omen X Compact Desktop kommer til Norge i august og får en veiledende pris på 39 999 kroner.

Nye MacBook Pro er også klar for VR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen