HP-inntreden kan starte priskrig

Det var strengt tatt Asus i første rekke som startet trenden med nett-PC med sine Eee-modeller. I etterkant har Acer vist seg å bli en betydelig konkurrent med Aspire One.

Først i det siste har de mer tradisjonsrike og større leverandørene som HP, Dell og Lenovo ankommet med sine nett-PC-er. 

HP har i det siste annonsert en modell som er svært agressivt priset med sine 399 dollar.

Mini-Note ble først annonsert i april med VIA C7-M ULV (1,2 GHz), men ble denne uken oppgradert til Intel Atom N270 (1,6 GHz). Prisen ble også senket med 100 dollar.

  • Windows XP
  • 1 GB minne
  • 60 GB harddisk eller 16 GB SSD

Nett-PC-ene har mye av æren for at bærbare har vokst forbi stasjonære i år. Dette bekrefter også det økende fokuset fra forskjellige PC-leverandører.

Siden alle de større aktørene er på plass og HP møter konkurransen på laveste prisene, spekuleres det nå i hvorvidt dette kan føre til en priskrig der de større etterhvert vil skvise ut de små.

Både HP, Lenovo og Dell har mange andre bein å stå på - eksempelvis servere og stasjonære - noe som kan gjøre de bedre rustet i en slik konkurransesammenheng.

Apple er en av de få som har bekreftet at de ikke ønsker å gå mot nett-PC-segmentet. Steve Jobs sa for kort tid siden at: "We don't know how to make a $500 computer that's not a piece of junk".

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen