Test HP Envy Spectre XT

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Denne vil ikke skremme konkurrentene

HPs lille bærbare gjør det godt, men ikke godt nok.

[Hardware.no]: 13,3-tommeren Envy Spectre XT fra Hewlett Packard er utstyrt med Intels nye Ivy Bridge prosessorplattform, og kan kategoriseres som en såkalt ultrabook.

HP har de siste årene hatt godt med fokus på design, og Envy-serien er ikke noe unntak. Spectre XT har fått en gjennomført stil i sort og sølv, men det minner jo en del om Apples velkjente design – en design som i seg selv ikke er så veldig spennende lenger. Godt kledd i metall gjør den gjør den uansett et anstendig kvalitetsinntrykk, uten for mye slark eller knirk.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Innvendig har HP utstyrt sin Spectre XT med en strømgjerrig Intel-prosessor, 4 GB minne og en SSD. Dette gjør at den oppleves som kjapp og responsiv. Maskinen har nok datamuskler til å fint tygge unna alle hverdagslige oppgaver, men har ingen dedikert grafikkdel. Det vil si at den ikke egner seg spesielt godt for ihuga spillere, men for litt hobbygaming går det helt greit.

Nettverksporten har en nedvippbar underdel, en såkalt "Drop Jaw".
Nettverksporten har en nedvippbar underdel, en såkalt "Drop Jaw".Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Ellers er datamaskinen greit utstyrt til å være en lettvekter. USB 3.0, HDMI, minnekortleser, og kablet nettverk er på plass – det sistnevnte uten å måtte gå om en eller annen dongel-type. Trådløse teknologier er også godt representert, med WiFi på 2,4 og 5 GHz, Bluetooth og WiDi.

Eksemplarisk tastatur og pekeplate

Som du kan lese har altså HP fått det grunnleggende på plass. Men der de denne gangen har gjort en ekstra god jobb, er med tastaturet og pekeplaten. Her er det gjort enkelt, men funksjonelt – og de er ikke minst behagelige å bruke.

Dessverre er ikke et godt tastatur og en god pekeplate nok til å kunne anbefale en bærbar, om den da skulle falle gjennom på andre viktige områder. Og det gjør Envy Spectre XT på to ganske klare punkter. Det ene punktet er viftestøyen, som med sin ulende karakter vil være nok til å skremme bort de fleste med følsomme ører.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Den mest opplagte fella HP har gått i her, er likevel å utstyre sin Spectre XT med en skjerm som i beste fall kan beskrives som gjennomsnittlig. Og det går ikke upåaktet hen på en PC som koster åtte og et halvt tusen kroner. Vi skal ikke mer enn en drøy tusenlapp opp i pris før vi finner skjermer som er langt bedre når det gjelder både lysstyrke, oppløsning og generell bildekvalitet.


Godt tastatur og pekeplate
Anstendig kvalitet
Grei prosessorytelse


Blank og relativt lyssvak skjerm
Litt plagsom viftestøy

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Envy Spectre XT på Hardware.no »

Alternativer

Asus Zenbook Prime UX31A.
Asus Zenbook Prime UX31A.

Tåler du en enda litt høyere prislapp, kan du sjekke ut Apple MacBook Air 13", Asus Zenbook Prime UX31A og Samsungs 9-serie.

Alle disse tre er 13,3-tommers ultrabooker som fortjent har fått vårt anbefalingsstempel.

HP Envy Spectre XT 13-2000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen