TEST: HP Envy 6-1090

Test HP Envy 6-1090

HPs første Ultrabook er en fryd for øyet

Men det betyr ikke at den er uten mangler.

Bærbare datamaskiner har alltid konkurrert om å være så mobile som mulig. Det vil si at de skal være lette, tynne, ha god batteritid og akkurat passe ytelse. Når det kommer til ytelse har det dannet seg flere kategorier. Det finnes maskiner til spilling, underholdning, eller bare litt surfing i ny og ne. Når det kommer til størrelse er det også mye å velge i, den bærbare maskinen kan være stor og god å jobbe med, litt mindre og lett å ta med på tur, eller så liten at den nærmest er vond å bruke.

Ultrabook er en benevnelse skapt av Intel, for bærbare maskiner som oppfyller visse krav. En Ultrabook skal være relativt kjapp, og oppfylle visse krav for størrelse, batteritid, sikkerhet, tilkoblinger, og maskinvare.

HP er en av verdens største PC-produsenter, men har enda ikke laget mange datamaskiner som oppfyller Ultrabook-kravene til Intel. Men med Envy 4- og Envy 6-serien til HP vil de forsøke å snu på dette, og få en solid andel i dette markedet også.

I dag skal vi ta en kikk på den største av HP sine nye Ultrabooks, nemlig HP Envy 6-1090. Denne maskinen har en skjerm på hele 15,6 tommer, og er fysisk sett helt på kanten av hva man kan kalle en Ultrabook. Det er såvidt den ikke bryter grensene til Intels nye krav for en Ultrabook.

Det spiller forsåvidt ingen rolle hvorvidt HP Envy 6-1090 er en Ultrabook eller ikke. En tynn og relativt lett 15-tommer er den i alle fall. Forhåpentligvis kan den også gi en god brukeropplevelse. Nedenfor ser dere spesifikasjonene til maskinen.

Spesifikasjoner
Maskinvare
Prosessor
Intel Core i5-3317U (1,7 - 2,6 GHz, to kjerner, 3 MB cache)
Minne
6 GB DDR3 RAM, 1600 MHz
Harddisk
500 GB, 5400 RPM
32 GB Samsung mSATA SSD
Skjermkort
AMD Radeon HD 7670M 2 GB
Brikkesett
Mobile Intel HM77 Express
Skjerm
15,6 tommer, LED-baklyst
1366 x 768 piksler oppløsning
Reflekterende høykontrastbelegg
Optisk enhet
Ingen
Trådløs tilkobling
802.11 b/g/n WiFi
Bluetooth
Batteri
Har 4 celler og yter 60 Wh
HP sier batteriet skal vare i opptil 8 timer
Annet
Operativsystem
Windows 7 Home Premium
Størrelse
2,15 kg tung
2 cm tykk
Pris
Fra 7865 kr

Det er ikke meningen at du skal få maksimalt med ytelse for pengene når du går til innkjøp av en maskin som dette. Det er den rett og slett for svak til å gjøre. Men prisen kan allikevel forsvares dersom den er god å bruke og maskinen er godt konstruert.

Dette viktige spørsmålet vil vi prøve å finne et svar på i denne testen, så bli med på neste side, hvor vi går denne maskinen litt nærmere i sømmene.

Takk til HP som sendte produktet til test.

HP Envy 6-1090 15.6"

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen