Høyttalere fra Sony Ericsson

Alternativ tekst mangler
Sony Ericsson MDS-60 spiller Walkman-musikken. (Foto: Marius Valle)

Hvis du har investert i en Sony Ericsson-telefon å spille musikk med, kan det være en idé å også legge noen kroner i et høyttalersett til telefonen. Sony Ericsson produserer selv en del løsninger, som for eksempel MPS-60, som vi testet i vår.

Denne gangen har vi tatt en titt på storebroren, MDS-60, som er beregnet for mer stasjonær spilling av musikk. Dette settet kan du bruke med batterier eller strømforsyning. Samtidig er det egnet til å "imponere venner med kvalitetslyd og elegant design", skal vi tro Sony Ericsson.

Selv kaller produsenten dette høyttalersettet for et bordsett. Og det er nok ingen tvil om at MDS-60 egner seg best på bordet, med tanke på at det måler 20,5 x 12 x 3 cm, og veier 431 gram. Likevel bør det være mulig å få settet med seg i en veske eller sekk, og bruke det i parken til våren.

Enkelt i bruk
Du trenger ingen universitetsgrad for å ta i bruk MDS-60. Etter at du har satt på bakplaten, slik at settet kan stå av seg selv, er det enkelt og greit bare å sette telefonen på plass. Her kobler du rett til Sony Ericssons proprietære Fast port-tilkobling. Du slipper altså overganger.

Dersom du har strømforsyning koblet til, vil telefonen lade samtidig. Det vil ikke skje om du bruker batterier.

Grei lyd, men...
Lyden fra høyttalersettet er grei nok, men ikke noen erstatning for et par skikkelige høyttalere. Settet spiller høyt nok, men på full guffe blir bassen grumsete.

Vi vil i utgangspunktet ikke beskrive lyden som dårlig, siden den er klar og fin. Men lyden er dessverre litt flat, og det er vanskelig å skille ut forskjellige stemmer i lydbildet.

Dessverre blir dette litt slitsomt å høre på dette i lengden. Etter å ha lyttet til diverse musikksjangre en stund, føles det godt å skru av settet.

MDS-60 gir definitivt bedre lyd enn det ultraportable MPD-60-settet, men vi vil ikke anbefale deg å velge MDS-60 fremfor et skikkelig PC-høyttalersett på for eksempel kontoret.

Vi mener også det trekker ned at det ikke går an å koble til andre lydkilder, som for eksempel en mp3-spiller eller en CD-spiller.

Alternativene er bedre
Alt i alt kan MDS-60 være en grei følgesvenn til Walkman-telefonen din til sommeren, men ingen erstatning for et skikkelig høyttalersett innendørs. For de 800 kronene du må ut med for dette settet, kan du få for eksempel Altec Lansing sitt FX4021-høyttalersett (i skrivende stund ikke på lager), som garantert gir bedre lyd hjemme eller på kontoret.

Og om du vil spare penger, så får du helt grei lyd for flere hundrelapper mindre.
I prisguiden finner du alternativene >

Sony Ericsson MDS-60

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen