Høytflyvende satsing

Sammen med danske TDC har EasyGroup satt som mål å etablere seg som mobiloperatør i 12 europeiske land.

I mars starter Easymobile med sin lavprissatsning i England. I England leier de kapasitet fra den tyske telegiganten T-mobile. Neste land ut er Tyskland, og forhandlinger med T-mobile er i gang for å få innpass på mobilnettet de har der.

- Avtalen med tyske T-mobile gir oss muligheten til å tilby billig mobiltelefoni til kunder i England og Tyskland, sier Henning Vest, administrerende direktør for TDC Mobile Internasjonal

Internet som eneste salgskanal

Easymobile vil kun selge produkter over internett, noe de har gode erfaringer med når det gjelder blant annet flybilletter. Prismodellen de vil benytte seg av er den TDC bruker på sin lavprissatsning Telmore, og som også ligger til grunn for norske Talkmore.

Med denne plattformen mener de at de kan konkurrere på pris med de etablerte mobiloperatørene. Modellen de ønsker å bruke er velkjent for oss i Norge. Her har vi allerede flere aktører som leier kapasitet hos ledende aktører i bransjen og som kun baserer seg på internett som salgskanal.

- Den praktiske delen av mobilsatsningen vil bli gjort av TDC, mens Easygroup vil ta seg av den kommersielle delen av driften, sier Henning Vest

EasyGroup har de seneste årene satset på mange foretningsområder. Hotelldrift, pizza, kino og fly er bare noen av virksomhetene gruppen har satset på. Mest kjent er de nok for flyselskapet Easyjet. Flyselskapet som er gjort kjent for oss Ei Norge gjennom tv programmet ”airline”. I Europa er selskapet et av de ledende innen lavprisflygninger og en av få flyselskap som tjener penger.

Norge trolig ikke først i køen

Hvilke andre land Easymobile vil etablere seg i er noe mer usikkert. Land som Tsjekkia, Frankrike, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Portugal, Slovenia og Spania blir nevnt som favoritter til å få Easymobile som mobiloperatør. Men både land som Polen, Sveits og de Skandinaviske landene er nevnt som mulige markeder. Så hvis alle spekulasjonene slår til vil hele Europa være dekket.

Nå gjenstår det å se om Stelios Haji-Ioannou klarer å få mobilsatsningen til å ta av, holde seg i luften og bli en like stor suksess som Easyjet. Hvis alt går etter planen kan vi ta Easybus til flyplassen, gå om bord i et Easyjet fly, på tur til middelhavet for et cruise med EasyCruise, bo noen dager på et Easyhotell, så fly hjem igjen med Easyjet. Alt dette bestilt på en Easy internett café, mens du prater i din telefon som har et kontantkort fra Easymobile. Så enkelt det skal bli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen