Høyoppløste PC-skjermer fra LG
(Bilde: Hardware.no)

Høyoppløste PC-skjermer fra LG

Vil friste deg med skyhøy oppløsning i utradisjonell formfaktor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det nærmer seg januar og den årlige CES-messen, og i den forbindelse starter produsentene allerede på denne siden av jul å friste oss med nye produkter og teknologier som vi snart skal få stifte nærmere bekjentskap med. 

Blant disse finner vi selvsagt elektronikkgiganten LG, som i en pressemelding letter litt på sløret rund flere av sine kommende PC-monitorer. 

Bredt og høyoppløst

Selskapet planlegger nemlig å lansere flere nye monitorer i det litt spesielle formatet 21:9. Dette er langt bredere enn 16:9-formatet som benyttes på de fleste skjermer i dag, og er ifølge LG myntet på profesjonelle så vel som spillere og filmentusiaster. De brede skjermene skal gi høyere produktivitet og lettere fleroppgavebehandling, og er selvsagt også ment å erstatte dagens flerskjerm-oppsett.

Her viser LG frem en monitor med 21:9-forhold. Bildet viser ikke de nye modellene.
Her viser LG frem en monitor med 21:9-forhold. Bildet viser ikke de nye modellene.Foto: LG

To av skjermene som skal markedsføres under navnet UM95 UltraWide og leveres i modeller på 34 og 29 tommer, støtter en oppløsning på inntil 3440 x 1440 piksler. Disse kan vise 99 prosent av sRGB-skalaen og leveres med egen programvare for kallibrering av panelet.

Videre skal LG vise frem modeller i UM65-serien som kommer i størrelsene 25, 29 og 34 tommer. Disse skjermene skal være ergonomisk utformet med hev-og-senk-funksjon i tillegg til at de kan dreies 90 grader. 

LG planlegger også å presentere en mer standard utformet skjerm på 31 tommer, med 16:9-forhold og  ultra-HD-oppløsning på 4096 x 2160 piksler. Denne skjermen henvender seg først og fremst til det profesjonelle markedet, med grafiske designere og filmredigerere i tankene.

Funksjoner vi ikke får se

Alle skjermene er av type IPS som sikrer godt innsyn selv fra spisse vinkler. UM95 og UM65 leveres med innebygget støtte for Thunderbolt 2 og DisplayPort 1.2, og er får LGs "Crystall Float" design, som ifølge selskapet skal gi deg en illusjon av at skjermen svever over pulten.

Dessverre har LGs pressetalskvinne for Sverige, Susanne Persson, dårlig nytt for spente nordmenn som klør i fingerne etter høyoppløste skjermer:

- Vi kommer ikke til å selge disse skjermene på det norske markedet, forteller hun til Hardware.no.

Hardware.no vil være tilstede på CES-messen som går av stabelen om noen uker og kommer til å gi deg alle de spennende produktnyhetene så snart de presenteres. Her vil LG også gi flere detaljer rund sine skjermer.

Det har tatt lang tid, men endelig er de her:
Dette er alt du trenger å vite om OLED-TV-ene »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen