Høyoppløst metall-3G

BenQ-Siemens er i lanseringshumør om dagen, og presenterer nå fruktene av samarbeidet mellom de to selskapene. Tysk-taiwanerne har i skrivende stund et lanseringsgilde i Berlin, og har nettopp vist frem en av sine nye 3G-telefoner.

EF81 er BenQ-Siemens eksklusive alibi. Telefonens utside er laget av en del forskjellige metaller. Selve telefondekselet er laget av ekte magnesium, fronten er sammen med tastaturet i børstet rustfritt stål, mens bakdekselet er laget av aluminium. Skjermglasset oser også av champagne og dyre dresser: I stedet for den vanlige plastikken har BenQ-Siemens valgt herdet mineralglass. I det hele tatt kan det virke som om BenQ har tatt opp eksklusivitetstråden fra den gamle Siemens-traveren SL45, som også var laget i magnesium.

EF81 er som sagt en 3G-telefon, men den har bare ett kamera. BenQ-Siemens har satset på et roterende kamera som sitter i leddet mellom tastur og skjerm. Dermed har du ett kamera til å utføre to jobber. Selve kameraet har en oppløsning på to megapiksler, noe som begynner å bli ganske vanlig på de litt dyrere telefonene på markedet.

Et høyoppløst kamera krever en høyoppløst skjerm. Dette har BenQ-Siemens tenkt på minst én gang. EF81 kan nemlig ikke bare skryte av en skjerm med en oppløsning på 240 x 320 piksler på innsiden. Ytterskjermens oppløsning er på hele 120 x 160 piksler, altså nesten like høyt som skjermen på den nye Nokia 6111, som har 128 x 160 pikslers oppløsning. Både ytterskjermen og hovedskjermen på EF81 har for øvrig en fargedybde på 262 000 farger.

EF81 er også i besittelse av et minne på 64 MB. Dette kan utvides med minnekort av typen microSD, som flere og flere nye modeller kommer med nå om dagen. Blant annet Nokias 6125 som ble presentert i går, bruker samme minnetype.

Utvidbart minne har begynt å være ensbetydende med innebygget MP3-spiller, og EF81 skuffer ikke der heller. Den innebygde mediaspilleren spiller foruten MP3 også AAC, MPEG4-video, RealVideo og h.263-formatet.

EF81 er ellers utsyrt med de funskjonene vi forventer å finne i en 3G-telefon i det øvre prissjiktet. Dermed får du trippelbåndsstøtte slik at du kan bruke telefonen i Nord-Amerika, men dessverre ikke EDGE. Hvis du skal koble telefonen til datamaskinen kan du velge mellom blåtann og USB.

Telefonens størrelsesmål er 9,4 x 5,1 x 1,59 cm, noe som gjør den mindre og tynnere enn Motorolas kommende 3G-telefon Razr V3x. EF81 veier også noe mindre, med en vekt på 110 gram mot Motorolas 125 gram.

EF81 skal etter planen komme på markedet i begynnelsen av april. Hva telefonen vil koste i Norge er ennå ikke kjent, men den vil trolig ligge høyt i pris siden materialene brukt i designet er forholdsvis dyre å produsere.

Vi er tilstede under BenQ-Siemens lansering i Berlin, og kommer tilbake med mer informasjon.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen