TEST: Høylytt slukhals fra åttitallet
Test

Høylytt slukhals fra åttitallet

Testresultater

JVC NB20W

Positive ting Masse lydtrøkk, mange funksjoner.
Negative ting Elendig batteriløsning, stor og tung.0

Testresultater

JVC NB20W

Positive ting Masse lydtrøkk, mange funksjoner.
Negative ting Elendig batteriløsning, stor og tung.0
Dette produktet fra JVC med det velklingende navnet JVC NB20W stiller egentlig i sin egen klasse i vår test. Dette er et komplett mobilt stereoanlegg med innebygd CD-spiller, som i tillegg har mulighet til å koble til en MP3-spiller.

Stort beist
Dette er det klart største og tyngste produktet i vår test. Fullastet med batterier veier dette anlegget over ti kilo, og trenger definitivt både bærereimen og håndtakene i endene. Designet er røft og solid, og det er ingen tvil om at dette anlegget tåler å håndteres. Utseendet domineres av rørformen som i all hovedsak rommer et stort bassreflekssystem omkring sub-basshøyttalerne. De er heller ikke spesielt små, og bidrar til at dette systemet er det som leverer mest lyd i vår test.

Det mest iøyenfallende vi har lagt merke til med dette produktet under vår testing, er at det sluker batterier i ekspressfart. Man kan ikke regne med driftstid på mer enn en knøttliten time dersom man guffer litt på volumet. Det er kanhende ikke så rart, når man tar med i betraktining de store høyttalerne som dette anlegget skal drive.

Det er likevel svært skuffende og vi vil gå så langt som å si at batteriløsningen er ubrukelig. Anlegget skal ha ti batterier av den store typen (D / LR20), så du trenger et trillebårlass med battericeller for å underholde hele kvelden på batteridrift. Dette anlegget er avhengig av å ha tilgang til 220 eller 12 Volt driftsspenning. Har du det, så kan du holde musikken i gang hele natta med et imponerende lydtrykk.

Med separat volukontroll på hovedhøyttalerne og sub-bassen kan du presist styre hvor mye trøkk du vil ta ut av boksen. Dette vil styre strømforbruket også, så varigheten til batteriene vil nok være lengre når den skal stå i hodeenden av strandmadrassene og spille lavt.

Lydkvalitet
For å koble til iPod følger det en spesiell kabel med som gjør at du har styring over spilleren. I tillegg finnes det en separat linjeinngang (AUX) som kan brukes med andre MP3-spillere. Anlegget har også innebygd FM-radio. Morsomt nok finnes det også en inngang for mikrofon eller el-gitar på baksiden. Med denne kan du mikse inn lyd oppå musikken som spilles, slik at det er mulig å bruke spilleren til karaoke også.

Lydkvaliteten som vi får ut av dette anlegget er slett ikke dårlig, verken lavt og nær, eller lengre unna med større lydtrykk. Dette anlegget er det som klarer å levere mest lyd, og kan godt spille til dans ute. Takket være innebygd tonekontroll (equalizer), kan du justere gjengivelsen slik at den passer for musikken du hører på. Mengden med tungt lydtrykk justerer du også selv, ved hjelp av den separate volumkontrollen for sub-basshøyttaleren.

Det er klart at dette høyttalersettet er best egnet for musikk med tung bass, men vi er egentlig ikke misfornøyde med gjengivelsen på elektronika og annen detaljert musikk med stor spennvidde heller.

Den største innvendingen vi har til lydkvaliteten til dette anlegget slår inn når levetiden til batteriene nærmer seg slutten. Da vil anlegget fremdeles forsøke å spille, men da er det med en fryktelig forvrenging i tillegg til musikken.

Konklusjon

Dette produktet er vi egentlig ganske ambivalente til. Batteriytelsen er fryktelig, det er stort og tungt og prisen er like over to tusen kroner, alle elementer som trekker ned. På den andre siden har det trøkk nok til den store strandfesten, og lyden er slett ikke dårlig. I tillegg kan det bli festens midtpunkt, med muligheten for å koble til mikrofon eller el-gitar. Vi gir det terningkast fem, men er klar over at dette er et produkt for spesielt interesserte.


Oppsummering
Produkt: JVC NB20W
Pris: Rundt 2.000 kroner.
Design: 4.2/10
Funksjoner: 7.6/10
Lydkvalitet: 6.1/10
Pris: 3.0/10

Data:
Fysiske mål: 690 x 239 x 293 mm
Vekt: 10.3 kg
Batteriløsning: 10 x D/LR20 / 12 V / 230 V inngang
Innganger: Line in, iPod inn (egen kabel), Mikrofon/El-gitar inn
Utganger: Hodetelefoner


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen