Høyere bildekvalitet til lavere pris

Mju 840 i mange farger.
Mju 840 i mange farger.

De tre modellene er i det store og hele relativt like. Det dreier seg om Mju 840, Mju 1010 og Mju 1020.

Den ene store nyheten er at Olympus har laget noen nye typer linseelementer, som gir høyere bildekvalitet. De kan også gjøre objektivene mer kompakte, selv om vi ikke ser det på akkurat disse modellene.

Dette er egentlig en svært kjærkommen nyhet. Selv om det stadig blir litt bedre bildekvalitet på kompaktkameraene, kan det virke som mange produsenter har vedtatt at kvaliteten er høy nok, og fokuserer på andre områder. Olympus viser med dette at de fortsatt har dette som prioritet, selv på rimeligere modeller.

Den andre nyheten er at disse modellene ikke lenger er værtette. En av de store salgsargumentene for Olympus Mju har vært nettopp dette. Den vanntette Mju SW-serien videreføres, men de litt vanligere modellene med værtetting forsvinner. Årsaken er nok at værtettingen er dyr å få til ordentlig, og at Olympus derfor hadde problemer med å konkurrere med mange andre produsenter.

Dette er selvfølgelig dårlige nyheter for folk som vil ha med seg et lite kamera ut på tur under litt tøffe forhold. De vil få langt færre valg.

Olympus Mju 1020
Olympus Mju 1020

Nytt i disse modellene er også ansiktsdetektering, slik omtrent alle har nå, og skyggejustering av mørke områder.

Mju 840 får 5x zoom, 8 megapiksler og 6,9cm (2,7 tommer) skjerm. Mju 1010 får den samme skjermen, men 10 megapiksler på en marginalt større sensor og hele 7x zoom. Mju 1020 er nesten helt identisk med 1010, men får en skjerm som er bedre i sterkt lys. Mju 1020 vil i hovedsak bli solgt i et deluxe-kit som også inneholder en veske og en klokke.

I løpet av februar og mars kommer disse tre modellene på markedet. De får en veiledende pris på  2290,- for Mju 840, 2790,- for Mju 1010 og 2990,- for Mju 1020 i deluxe-kit.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen