Høy-ende videokameraer fra Sony


Nye videokameraer i toppsjiktet med høy bildekvalitet og CCD med 3 megapixler

• Lansering av DV-kameraet DCR-PC1000E i april 2005
• Lansering av DV-kameraet DCR-HC90E med CCD på 3 megapixler i mars 2005
• Funksjoner inkluderer Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiver, 5.1-kanals surround-lyd*, bred LCD-skjerm, 16:9 widescreen og stillbilder på Memory Stick DUO

 

Se større bilder i produktguiden

DCR-PC1000E


Sony DCR-PC1000E er utstyrt med tre CMOS-sensorer og forbedret bildeprosessor, og kan ta opp med større dynamisk bredde for presis gradering av detaljer og høy prosesseringshastighet. DCR-PC1000E er utviklet for erfarne brukere og har derfor ekstra manuelle betjeninger for avansert bruk.

 

DCR-HC90E


Sonys nye DCR-HC90E har 3 megapixlers CCD med Primary Colour Filter og Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv som sikrer maksimal lys- og fargesensitivitet og presise opptak av bevegelige bilder. Takket være CCD-teknologien er DCR-HC90E også i stand til å ta opp stillbilder med 3 megapixel-kvalitet. DCR-HC90E gir også mulighet for å ta opp i 16:9 widescreen med god kvalitet.

 

Hovedkarakteristikk av DCR-PC1000E

Høy bildekvalitet
DCR-PC1000E er utstyrt med tre 1/6-tommers CMOS-sensorer, hver på 790k, og en forbedret bildeprosessor. Dette gir en kombinasjon av stor dynamisk bredde og høy prosesseringshastighet. Det gir også presis gradering av detaljer for naturtro bilder der detaljene bevares. En annen viktig fordel er at den høye prosesseringshastigheten gir en stor bildebredde og at man dermed kan ta opp fra et bredere effektivt område av bildet.

Manuelle funksjoner
DCR-PC1000E tilbyr et utvalg av manuelle funksjoner. Innstillingene fokus, eksponering, AE Shift, White Balance Shift og avspillingsvolum kan alle betjenes manuelt ved bruk av funksjonen Assignable Dial. Denne består av en skive for valg av funksjon og en knapp for å skifte mellom manuell og automatisk betjening. Skiven kan så justeres til den valgte innstilling mens de andre manuelle funksjonene er låst på gjeldende verdier. Fokus er valgt som standardinnstilling og er enkel å justere. Andre avanserte funksjoner er blant annet et ”kinomodus” for filmutseende, en AE Shift-funksjon for justering av intensiteten i Auto Exposure og en Histogram-funksjon som viser luminansverdier. Disse funksjonene sikrer en balansert komposisjon av dine opptak.

Hovedkarakteristikk av DCR-HC90E

Se større bilder i produktguiden

CCD med 3 megapixler
CCD’ens Sony Primary Colour Filter består av RGB-filtre for mer nøyaktig fargereproduksjon. DCR-HC90E gir 16:9 widescreen-opptak ved å utnytte hele bredden av CCD’en med 3 megapixler. Dette resulterer i en større bildebredde enn ved 4:3-metoder. Dette er ideelt for avspilling på dagens populære widescreen-TV’er, og for widescreen-avspilling på selve kameraet har det også en 2,7-tommers Wide Hybrid LCD-skjerm.

Lyd og bilde
Begge modellene er utstyrt med et Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv med 10x optisk zoom. Begge kameraene kan fungere som digitale stillkameraer med lagring på Sony Memory Stick Duo.. Kameraene har også innebygd blits på kabinettet, som gir gode bilder under de fleste forhold..

Felles kamerafunksjoner

Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv
Det avanserte T*-belegget bestående av flere lag i Carl Zeiss-objektivene minimerer refleks, reduserer bluss og øker kontrasten. Resultatet er imponerende bilder, naturlig fargemetning og presis gjengivelse av detaljer og nyanser. Et 10x optisk zoom-objektiv sikrer høy kvalitet ved zooming og tett fokusering.

2,7-tommers Wide 16:9 Hybrid LCD-skjerm
Begge de nye modellene har en 2,7-tommers Wide Hybrid LCD-skjerm for å vise 16:9- bilder. En Wide Select-knapp er plassert på skjermens ramme og gjør at kameraene alltid kan skifte videomodus til 4:3 og tilbake igjen. Start-/stoppbetjening og en ekstra zoom-betjening er praktisk plassert på skjermrammen. En aktiv berøringsmeny på LCD-skjermen gir en logisk, grafisk anvisning av de vanligste kamerafunksjonene. Hele menyen er også tilgjengelig på flere språk. I tillegg har LCD-skjermen et spesielt ”hybrid”-belegg som sikrer at du kan se et skarpt, klart bilde uansett hvor du er – også under forhold med høy kontrast.

5.1-kanals suround-lyd
Begge modeller kan ta opp med 5.1-kanals surround-lyd og er ikke minst ideelle for alle med hjemmekinosystemer. Video kan tas opp med surround-lyd når kameraets “Active Interface Shoe” brukes sammen med en surround-mikrofon fra Sony (kan kjøpes som tilbehør). Lyden konverteres da automatisk til 5.1-kanals surround når dine opptak redigeres til DVD ved bruk av ”Click to DVD”-software* eller med PC gjennom et kompatibelt hjemmekinooppsett.


Software og medfølgende tilbehør
Filmer kan forbedres ved bruk av den medfølgende Picture Package-softwaren. Denne kan tillegge musikk og videoeffekter på dine opptak og skape en flott helhet i tre enkle skritt. DCR-PC1000E kommer med ladestasjonen Sony Handycam Station for stor tilkoblingsfunksjonalitet og enkel bruk. Den integrerer kameraet med et hjemmekinooppsett eller en PC for video- og bildeoverføring - samtidig som “infoLITHIUM”-batteriet lades opp.

* ”Click to DVD” software er kun tilgjengelig som preinstallert programvare på Sony VAIO PC og selges ikke som separat programvare.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen