Hovefestivalen, onsdag - Trekkspill og gitarer

Onsdagens utgave av Hovefestivalen skulle vise seg å bli en dag lettere preget av døsige stemninger kun tidvis avbrutt av enorme tendenser til liv som virkelig røsket tak i både rockefoten og folkesjela til et noe mer slitent publikum. Natten var, klisjéaktig nok, viet musikkens onde og mørke alibi, der norske Dimmu Borgir for mange var å regne som hovedattraksjonen.

Er det noe liv?

Magne Furuholmen drar kanskje ikke like store publikumsmasser som The Beatles, men noen ihuga fans har han iallefall.
Magne Furuholmen drar kanskje ikke like store publikumsmasser som The Beatles, men noen ihuga fans har han iallefall.

Etter et par dager med festivalliv er det ganske naturlig at festivalgjengerne begynner å bevege seg litt tregere og ser mer slitne ut i ansiktene. Om det er musikken eller andre aktiviteter som har skylden vet hver enkelt best selv. En naturlig konsekvens av dette er at de som publikum også blir litt vanskeligere å be når det kommer til å gi artistene respons på deres aktiviteter på scenen.

Blant de som sårt fikk merke dette befant ett av festivalens større navn, Beck, seg. Nå gjorde heller ikke mannen så mye ut av seg på scenen, da samtlige bandmedlemmer stod som saltstøtter og leverte kjente og mindre kjente låter, praktisk talt uten stopp. Hadde det ikke vært for det faktum at scenen stod der kunne en nesten fått like stort utbytte av å høre på en CD plate på et overdimensjonert musikkanlegg. Kun en håndfull ihuga fans helt fremst var med på hver bidige note, ellers var det en ganske kjedelig affære.

Et annet stort band som ikke helt klarte å gripe publikum denne dagen er de etter hvert ganske så kjente punkerne i Bad Religion. Dersom begrepet autopilot noensinne har fortjent å brukes om en konsert så burde denne absolutt vært på lista. Bandet så ikke ut til å ha noe spesielt å spille for, og publikum var heller aldri helt med på notene.

Med en fullt sminket frontfigur og full innlevelse viste Animal Alpha hva norsk rock duger til.
Med en fullt sminket frontfigur og full innlevelse viste Animal Alpha hva norsk rock duger til.

Ja visst er det liv!

Når de største navnene svikter er det godt å ha alternativer, og dagens absolutte honnør går til det irske folke-punkbandet Flogging Molly. Det er klart at et punkeband må ha med en på trekkspill, en fiolinist og en banjospiller for å bli komplett. Med en såpass fyldig lineup og en vokalist med den største spilleglede sier det seg selv at det blir liv. Både de mer rocka- og folkeinspirerte øyeblikkene fikk publikum med fra første til siste trekkspillnote, og hele Amfiscenen ble i en snau time til et stort festlokale der folk danset, hoppet og sang.

Et annet band som virkelig hadde noe å bevise var norske Animal Alpha. Ikke bare gav de energiske hardrockerne alt, de hadde også i Agnete Kjølsrud en frontfigur som både behersket å levere det krevende materialet live samtidig som hun fikk publikum med på notene. Det virket også som om flere av de som satt lengre bak blant publikum fikk litt hakeslepp, for stemningen var gradvis stigende.

En av dagens mer spesielle opplevelser var konserten Magne Furuholmen, mest kjent som keyboardisten i a-ha, leverte for et praktisk talt tomt Teltet scene. Selv tok artisten fraværet av publikum med en smule ironi da han presenterte – "Nok ei låt fra et album som ikke finnes på iTunes, eller i platebutikkene, som en praktisk talt bare kan få tak i dersom en kjenner meg personlig." Musikalsk sett var dette en meget laidback opplevelse som likevel var fengende nok til å fortjene et noe større publikum. Selv kulturminister Trond Giske beæret Magne med en snar visitt fremfor scenen, uten at det hjalp betraktelig på tilskuertallet.

Torsdagens program

Trekkspill + vreng-gitar + irsk folkemusikk = fest!
Trekkspill + vreng-gitar + irsk folkemusikk = fest!

På dagens meny står en god dose rock sentralt. Blant annet vil band som Hellacopters, The Raconteurs og Bullet for My Valentine gjøre hva de kan for å gjennopplive halvdøde festivalgangere. Dagens ekstreme vil bandene Killswitch Engage og Cavalera Conspiracy stå for.

Dette er med andre ord ikke dagen for sarte sjeler, men etter gårsdagens nattprogram bestående av Behemoth, Primordial og Dimmu Borgir, der sistnevnte spilte så høyt at hele konsertens soniske lydbilde kunne nytes praktisk talt over hele festivalområdet (og de fleste delene av campen) så er kanskje dagen ikke så hard likevel.

Som vanlig vil en ny rapport dukke opp i morgen, der nye konserter og opplevelser vil få sin omtale i sann Kulturo ånd.

Se alle våre bilder fra Hovefestivalen her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen