Hovedkortprodusenter hamstrer AMD CPU-er

Poenget er å sikre forsyningene til selvbyggere slik at de får solgt hovedkortene sine. For uten prosessor, trenger du ikke hovedkort.

I følge DigiTimes skal fire av de største hovedkortprodusentene i Asia være i direkte kontakt med AMD for å kjøpe store mengder Athlon 64-prosessorer for å bundle disse med hovedkortene sine. AMD selv sier, vel vitende om at entusiastene og hobbyistene alltid ligger foran "mainstream"-markedet, at HK-produsentene vil få "fordelaktig behandling".

Det er ting som tyder på at Athlon 64 og Athlon 64 FX vil være vanskelige å få tak i etter lanseringen den 23. og ut året, og at de kommer til å være såpass dyre at AMD selv ikke har regnet med å selge spesielt mange av dem. Men spesielt gjelder nok dette for FX-utgaven at Athlon 64.

At hovedkortprodusentene støvsuger markedet betyr ikke bare at kjøpere av AMD64-kort er sikret en prosessor på kjøpet, men det blir desto vanskeligere å kjøpe prosessoren alene. Dermed er sjansene store for at den neste AMD64-prosessorer du kjøper kommer sammen med hovedkortet, og ikke kan kjøpes separat.

AMD regner forøvrig med å selge langt flere AMD64-prosessorer i første kvartal i 2004 enn i siste kvartal 2003, mest på grunn av økt produksjon.

 

 

(Kilder: DigiTimes, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen