Hovedkort på rekke og rad

Veggen hos AMD
Veggen hos AMD

Hardware/Taipei: Det er mange hovedkort som er stilt ut under Computex, fryktelig mange. De helt store hovedkortnyhetene finnes dog ikke, men det er mange som stiller ut de kommende P67-kortene.

Intels X58-vegg
Intels X58-vegg

Vi begynner like gjerne med Intel og AMD. Begge to har relativt store stander, selv om de føles noe mindre enn tidligere. På standene har begge to stilt ut en rekke hovedkort fra sine ulike partnere. Slike hovedkortvegger er alltid morsomme, da man får opp svært mange kort fra ulike produsenter, slik at man kan sammenligne design på en enkel måte. Slike vegger byr derimot sjelden på de helt nyeste produktene, hos Intel var det for eksempel X58-kort som regjerte.

Gigabyte GA-H57M-USB3 2.0 byr på støtte for kommende Intel-prosessorer. I tillegg har den en ny fuksjonalitet som går på at man kan skru på strømmen for USB-portene slik at man kan lade ting selv om maskinen er av. Videre er USB 3.0 på plass med hele 14 porter, for SATA 3 Gbit/s er det tallet åtte som gjelder.

Gigabyte hadde ellers store rekker med hovedkort, av den typen som allerede er lansert. Merkingen for USB 3.0 var tydeligvis den store slageren i år.

Hos Biostar fant vi TH67XE, et mATX-kort for Intels LGA1155 og Sandy Brigde-prosessorene. Kortet støtter opp til DDR3 2000 MHz, med fire minnespor for maksimalt 16 GB med minne. Ellers er både USB 3.0 og SATA 6 Gbit/s på plass.

Hvis du heller vil ha P67 så kan Biostar by på TP67XE, også denne med LGA1155 for Sandy Bridge. Her støttes minne opp til DDR3 2600 MHz. Også her er naturlig nok støtte for USB 3.0 og SATA 6 Gbit/s på plass.

Asrock kan også friste med P67-kort, i form av P67 Extreme3. Kortet støtter USB 3.0, SATA 6 Gbit/s samt en rekke kombinasjoner av Crossfire og SLI.

Elitegroup har også nye brikkesett fra Intel å vise frem. Faktisk hadde de så mange at vi tar en liten frekkis, tekniske spesifikasjoner står under bildene.

MSI hadde også funnet frem et kommende kort, H67MA-GD65. Støtte for Sandy Bridge, hvilket egentlig ikke var en overraskelse, samt for DDR3, USB 3.0 og SATA 6 Gbit/s.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen