Hovedkort-nytt fra Abit

Abit IL-80MV
Abit IL-80MV

En spennende nyhet fra Abit er kortet IL-80MV. Vi så det første gang på Cebit i år, men først nå skal lanseringen endelig være nært forestående. Kortet baserer seg på 945GT-brikkesettet og støtter Intels Core-prosessorer.

Det spesielle med kortet er innebygget HDMI-utgang og støtte for å vise HDCP-kodet materiale. Ifølge Abit skal hovedkortet være inne i siste fase for å motta HDCP-sertifisering fra Silicon Image.

Som kjent kan HDMI-grensesnittet overføre både lyd og bilde i en og samme kabel. Det gjør kortet godt egnet til stuebruk i kombinasjon med TV-apparater. I tillegg er kortet utstyrt med en mer tradisjonell D-Sub-utgang.

Ellers støtter kortet 667FSB og DDR2-533-minne. Firewire-støtte og doble SATA 3 Gb/s-tilkoplinger er også på plass. Kortet har en PCIe x1-port og to PCI-porter, men ingen PCIe x16-port.

Masseproduksjon forventes å starte i juni.

Sokkel AM2
I likhet med blant andre MSI har også Abit planene klare for å sin AM2-satsning. Deres Fatal1ty AN9 32X blir i disse dager vist frem på E3 i Los Angeles.


Alternativ tekst mangler
Abit Fatal1ty AN9 32X

Kortet er basert på nForce 590 SLI-brikkesettet og støtter sokkel AM2-prosessorer. Doble PCIe x16-porter med SLI-støtte og støtte for DDR2-800 minne er på plass.

Ellers kommer kortet med doble Gigabit-nettverksporter, Firewire-støtte og 7.1-lyd med Dolby Digital Live-sertifisering. Abit-teknologier som µGuru og Otes er også tatt i bruk.

Pris eller tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

(Kilder: Abit, Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen