Hovedfagsoppgave på antivirus

Hovedfagsoppgaven til tidligere informatikkstudent Tom Lysemose Hansen, ved Universitetet i Oslo, kan bli utviklet til å bli et nytt antivirusprogram. Hansen har nå fått en stipend for å videreutvikle teknologien som hovedfagoppgaven omhandler, og for dette formålet ha han etablert selskapet ProMon som også er navnet på det nye antivirusprogrammet. Teknologien skal presenteres for de store antivirusselskapene i mars.

Det som gjør det nye programmet annerledes er at det er utviklet til å gi beskyttelse mot ondsinnede koder som utnytter uoppdagede sårbare buffere. Sårbare buffere er en type programmeringsfeil i programmer, og det er typisk slike sårbarheter angripere er ute etter når de lager datavirus.

Det er ikke første gangen det er utviklet en antivirusløsning som beskytter uoppdagede sårbarheter. Det anerkjente amerikanske universitetet MIT har utviklet et slikt program, men Hansen mener ProMon er mer effektivt. Alle tester Hansen har gjennomført sålangt viser at ProMon er 30 ganger raskere enn andre programmer av samme type.

ProMon fungerer på den måten at det legger seg inn i et program som en slags vaksine, for eksempel Internet Explorer, og forhindrer at det skjer noe unormalt. Dette gjør at et eventuelt datavirus får aldri utført sine oppgaver. ProMon skal ikke erstatte andre sikkerhetsverktøy, men supplerer dem, og skal kunne overvåke et hvilket som helst program.

Les mer om ProMon i tidsskriftet Apollon.

Kilder: digi.no, Apollon

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen