Hotmail ikke til å stole på

Sikkerhetsbedriften Finjan Software har oppdaget et sikkerhetshull i Microsofts webbaserte e-posttjeneste hotmail. Dette hullet gjør at sensitiv informasjon som kontoinformasjon og kreditkortnummer, kan lekke ut.

Hullet er et såkalt "cross-site scripting" sårbarhet, og kan brukes til å lage en orm som stjeler e-postadresser fra Hotmail-kontoer. Videre skal inntrengere kunne stjele kreditkortnummer eller installere trojanere.

Sårbarheten ligger i måten Hotmail-tjenesten bruker ActiveX-kontroll på. Hvis en brukere besøker en nettside med ondsinnet kode, kan dette misbrukes ved å kjøre et program på brukerens PC.

Ifølge Microsoft skal hullet allerede være fikset, og at problemet skal ikke eksistere lenger. Brukere bør likevel vær forsikt med bruk av en Hotmail-konto fra Microsoft. Bruk en slik konto eventuelt kun når kommunikasjon ikke har med sensitiv informasjon å gjøre.

Tidligere i år ble det nemlig oppdaget meget alvorlige sikkerhetsproblemer i forbindelse med Hotmail og .NET Passport tjenestene.

(Kilde: PCWorld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen