Test

Hot Fuzz

Nicholas Angel er den perfekte politimann, modig, rettferdig, sterk, rask, besluttsom, intelligent og pliktoppfyllende. Han har ikke noe liv, ingen venner og ingen dame, bare en husplante, fordi han er så besatt av jobben sin. Kollegene i London Metropolitan Police synes det blir for mye av det gode, for Angel er så flink at han får alle andre til å se ut som sinker. Dermed blir Angel sparket oppover og så langt ut til siden som mulig, og overført til den knøttlille byen Sandford, som er så fredelig og harmonisk at den har blitt utpekt som "Årets Landsby" flere år på rad.

Livet på landsbygda byr på mange uventete utfordringer
Livet på landsbygda byr på mange uventede utfordringer.

I Sandford blir livet til Angel likevel utfordrende nok, siden han får en naiv og overentusiastisk kollega på slep, som tror at han endelig skal få oppleve krim-action og skyting som i storbyen. Mangel på kriminalitet er ikke lett å hanske for en overfokusert politimann, og når merkelige ting begynner å skje, er han sikker på at hendelsene skyldes en forbrytelse.

Humor og parodi

"Hot Fuzz" har samme regissør og manusforfattere som "Shaun of the Dead", og mange vil kjenne igjen hovedrolleinnehavere Simon Pegg og Nick Frost. Simon Pegg fremstiller den stramleppete Angel med perfekt overspill, men det er den godtroende og overvektige konstabel Butterman, i Nick Frosts skikkelse, som er morsomst å se på.

Humor og parodi er selvsagt det sentrale i "Hot Fuzz". Både ambisiøse politisjefer, late politifolk, det idylliske engelske landskapet, britisk krimdrama og amerikansk politi-action blir latterliggjort med relativt treffende poeng. Landsbybeboerne ser ut og oppfører seg som rollefigurene i en episode av "Midsomer Murders" eller "Miss Marple", og har tøysete navn som passer til yrket deres; den lokale hvitevareselgeren heter "Merchant" og lokalavisas journalist heter "Messenger".

For ujevn

Humoren er lett gjenkjennelig fra "Shaun of the Dead"-gjengens tidligere arbeid, og tar både det flerhodete bygdedyret og politifilm-klisjeene på kornet. Dessuten er det umulig å ikke le av de søte beboerne (spesielt Timothy Dalton) og naive politifolkene (som komiker Bill Baileys sci-fi-leser) i Sandford.

Det blir ikke ordentlig politifilm uten stunt-skyting
Det blir ikke ordentlig politifilm uten stunt-skyting.

Likevel blir filmen for ujevn i både humor og handling til at det blir ordentlig morsomt. Overdrevne lydeffekter og klipping gjør det ikke mer underholdende. Der filmen prøver å påkalle gapskratten, blir det som oftest bare et fnis eller et smil. Mot slutten tar plottet helt av, som det skal i riktig politi-action, men her skjer det i Miss Marple-land og ikke New York eller Los Angeles, og malplasseringen er dessverre mye mindre komisk enn det man skulle tro.

Konklusjon

"Hot Fuzz" har er en del morsomme replikker ("Jarp! Narp?", "Crockett and Tubby!") og situasjoner, men de blir for få til at overdrevne lydeffekter og parodi-action kan redde filmen fra sin egen sidrumpe. Pegg og venner makter ikke å løfte filmen mot de høyder som vi vanligvis forbinder med britisk humor. Teamet bak "Hot Fuzz" har uten tvil gjort bedre ting før. Hvis du syns "Shaun of the Dead" var like bra som engelsk toast med bønner, vil "Hot Fuzz" sørge for enten to timers morsom film eller litt intetsigende tidtrøyte, avhengig av om du likte toasten.

Se trailer til filmen her.

Hot Fuzz   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen