Høstslipp fra Logitech

"Logitech har som policy at vi bare skal lansere produkter med en teknologi som faktisk virker," sier Logitech-sjef Kjetil Lindstrand. Derfor har de ikke satset på Bluetooth før nå, spesielt fordi teknologien har hatt sine problemer. For eksempel har ikke Bluetooth-tastaturer blitt oppdaget i POST-bootingen inntil nå.

Tastaturer

Selv om de innrømmer at teknologien enda ikke er helt 100%, lanserer nå Logitech en rekke Bluetooth-baserte tastaturer og mus. Først og fremst oppdateres MX-serien til å benytte Bluetooth-teknologi, og dokken til MX-musen blir til en Bluetooth-hub. Sammen med programvaren til Logitech og en Bluetooth-telefon kan du dermed få SMS/MMS opp opå skjermen, printe ut mobilbilder og se hvem som ringer. MX-musen med hub skal også selges separat.


Logitechs nye diNova-tastatur

Logitech lanserer også et designer-tastatur som er Bluetooth-basert. Logitech diNovo kan også, igjen sammen med Logitechs programvare, fungere som en fjernkontroll til PC-en. Dette gjøres ved at det numeriske tastaturet har fått et LCD-panel som viser tilbakemeldinger fra PC-en, som f.eks. hvilken sang som spilles, hvor mange e-poster du har mottatt og så videre. I tillegg har enheten enkle multimediakontroller.

Vi kommer tilbake med tester av disse produktene, men én ting er klart: Det kommer mere Bluetooth fra Logitech i tiden fremover.


Det nye Z-5300-systemet

Høyttalere
Logitech sine høyttalere har virkelig tatt av etter at de oppdaterte med Z680 og andre for en stund siden. Omsetningen til høyttalerenheten har faktisk gått opp hele 62%. For å bygge videre på dette har Logitech bestemt seg for å dele høyttalerserien sin i to: Z-serien blir for lydentusiaster som settter pris på god design og lyd, mens X-serien byr på mye rå kraft for spillere.

Felles for begge seriene er en ny teknologi fra Logitech som fjerner forstyrrelser og støy fra basselementet. Dette gjøres ved å bruke et ekstra kammer i subwooferen som ganske enkelt "fanger" støyen. Samme teknologi ble utviklet parallelt hos BOSE, og brukes i dag også i deres systemer. Nyvinning nummer to er at alle de nye høyttalerne bruker et "crossover"-element som skjerper diskantgjengivelsen uten å skape mer støy. Tidligere har Creative kommet med diskantelemter i høyttalerne sine, men Logitech mener dette bare skaper mer støy enn nødvendig.


Designsettet Z-3 og THX-systemet Z-2200

Z-serien begynner på 2.1-systemet Z-3 som er laget i tre og aluminium og koster 1149 kroner. Z-220 er et THX-sertifisert 200 Watts 2.1-system, som skal gi like bra lyd som det etterhvert legendariske Z680-systemet, for bare 1799 kroner. Z-5300 er også THX-sertifisert, men kjører på 280 Watt i 5.1-konfigurasjon og koster 2699 kroner.

I X-serien får vi 2-veis systemet X-120 som er helt standard og koster 299 kroner, mens 2.1-systemet X-220 blir en oppdatert versjon av Z340-systemet med større subwoofer til knappe 500 kroner. Men det store vidunderet i X-serien er 6.1-systemet X-620, som får en kjempestor sub og en ekstra sattelitt. I følge Logitechs Daniel Moyano, er det liten vits med 7.1-systemer ettersom det ikke finnes noen protokoll som støtter dette, mens 6.1 faktisk har støtte i EAX og AC3 fra Dolby.

Annet snadder
Logitech har laget et nytt webkamera som har "track and trace"-funksjon. Det vil si at det peiler seg inn på hodet diit og følger bevegelsene dine når du flytter på deg. Kameraet kan også fjernstyres fra PC-en. Et QuickCam Sphere koster derimot like mye som det smaker: 1349 kroner med moms.

Gamer.no var også på plass på pressekonferansen i Oslo i dag, og vil rapportere om mange nye leketøy for både Xbox og Bluetooth.

Alle produktene omtalt her skal være tilgjengelige tidlig i oktober.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen