Høstslipp fra Creative og Microsoft


Microsoft-produkter i store mengder
(Klikk for større bilde)

Microsoft Hardware
Utviklingen på input-fronten går fremover i en rasende fart. Nye bruksområder og kravstore forbrukere gjør sitt. Trenden om et stadig mer digitalt hjem fortsetter med full fart. Den digitale livsstilen er i fokus.

Microsoft Windows er som oftest, enten man liker det eller ikke, i senter for arbeid, kommunikasjon og moro. Dermed sier det seg selv at det er et stort fokus på hardware hos Microsoft. Uten tastatur og mus blir man handikappet. Ytelse, komfort og design er i fokus.

Microsoft mus
Blant nyhetene på musefronten er et "intelligent" tracking-system. Dette er egen programvare som skal sørge for nøyaktige bevegelser. Videre har en av de programmerbare knappene på musene fra Microsoft fått en forstørrelsesfunkjson. Denne fungerer slik at det området som ligger rundt markøren vil bli forstørret når knappen trykkes inn. Programvaren er dynamisk slik at man kan jobbe i vinduet med forstørret innhold.
Wireless Laser Mouse 6000

En rekke nye mus er på plass. Både beregnet for bærbare og for stasjonære maskiner. Blant annet en ny laser-serie.
Notebook Optical Mouse 3000 - liten og robust

Det samme gjelder på tastaturfronten. Som nevnt i en tidligere nyhet har Microsoft også kommet med et eget tastatur til Media Center Edition 2005. Dette tastaturet kommer i passende tid før lanseringen av den norske versjonen av MCE 2005.

Creative Sound Blaster X-Fi
MP3 har fått en meget sentral posisjon hos Creative. Likevel, Creatives Kristian Gunvald legger vekt på at de først og fremst produsenter av lydprodukter for PC. De hele startet som kanskje kjent med Soundblaster og lydkort.

Dagens lydkort brukes mye til MP3, både lytting og ripping fra CD. Filmer og spilling har også en andel av brukerne. Siste skudd på stammen er den nye X-Fi-brikken, som vi tidligere har testet i form av Sound Blaster X-Fi Fatal1ty.

Når det gjelder utviklingen av den nye X-Fi-brikken hadde man lagt vekt på flere aspekter. Spillerne vil ha høyere FPS, dermed måtte man sørge for en kraftig prosessor som ikke belastet sentralprosessoren i noen nevneverdig grad. Videre vil brukerne ha en illusjon av surround selv fra hodesett. Svaret fra Creative ble CMSS-3D. Til slutt ville brukerne gjerne ha spritet opp litt på MP3-lyden, og dermed ble 24-bit Crystalizer født.

MP3-spillere
Nye MP3-spillere kommer i bøtter og spann. Blant de nyere modellene finner vi Zen Micro Photo som blant annet byr på en 8 GB harddisk. Grunnet til at man har ventet med denne er at man ønsket en stor nok harddisk til at den kunne lagre mange bilder.

Videre finner vi Creative Zen Sleek Photo. Dette er en modell med OLED-skjerm på 1,7 tommer, 20 GB harddisk og 19 timers batterilevetid. Denne kommer trolig på markedet i november.Creative Zen Sleek Photo

Ellers ble også Zen Vision vist frem. Dette er andre generasjon med PMP-spillere fra Creative. Spilleren vil ha 30 GB harddisk, 640x480 pikslers oppløsning og en port for CF-kort på siden. Det er ingen form for USB On the Go. Poenget er at det skal finnes adaptere for andre minnekort som passer i en CF-port.Creative Zen Vision

Høyttalere
På høyttalerfronten var det også mange nyheter. Blant det som kommer mye fremover er høyttalere med trådløs signaloverføring. Skjønt, en strømkabel er man nødt til å ha. Selve signalet blir sendt via RF-signaler.

Videre vil vi også få se en rekke løsninger beregnet til MP3-spillere. Dette er ulike varianter av Travelsound og Traveldocks. Mange av løsningene har også fått svært spreke farger.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen