Crome OS er nettsky-basert

Høstlansering for Chrome

Google prøver seg på så godt som alle digitale områder, og det var ingen enorm overraskelse den dagen det ble kunngjort at de også skulle inn på markedet for operativsystemer.

Chrome OS er navnet, et operativsystem som i bunn og grunn bare er en nettleser. Systemet har ikke et skrivebord slik vi frem til nå har vært vant med, alt du gjør fra dokumentskriving til bilderedigering gjøres på nett, via tredjepartstjenester.

Det har tatt sin tid, og spekulasjonene om når dette systemet skal bli lansert har vært mange. Siste "oppdatering" omtalte andre kvartal 2010 som mulig lanseringtidspunkt, men nå har Google offisielt kommet med en uttalelse.

Sundar Pichai, Googles visepresident for produktstyring, uttalte under teknofesten Computex i Taiwan at de forventet å lansere Chrome OS på senhøsten 2010.

Nøyaktig måned eller dato er ikke spesifisert. I tillegg er det viktig å påpeke at dette gjelder verdenslanseringen, noe som i sin tur sikkert betyr at det tar noen måneder for dette er tilgjengelig via norske kanaler.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen