Høster elektrisitet fra radiobølger

"Antenne" kan gi strøm nok til små enheter.

De fleste av oss vet allerede at det er mye rart mellom himmel og jord som ikke kan sees med det blotte øyet. En av disse tingene er radiobølger, som vi uten blant annet måtte sagt ha det til radioen, mobiltelefonen og det trådløse nettverket.

Det brukes relativt mye energi på å skape radiobølger som er sterke og gode nok for moderne kommunikasjon. Og med såpass mange bølger i lufta er det også noen luringer som ser på muligheten til å gå den andre veien – altså gjøre disse bølgene om til elektrisitet igjen.

Herunder sorterer noen japanere tilhørende Nihon Dengyo Kosaku, et selskap som nettopp har spesialisert seg innen antenner og tilhørende teknologi. Med en anretning de kaller en rectenna – satt sammen av de engelske ordene "rectifying" og "antenna" – kan de generere strøm fra radiobølger i lufta. Kildene går fra store kringkastingsantenner til vanlige trådløse nett.

Å aldri behøve å lade mobilen igjen er vi dog et godt stykke unna. Det de per i dag klarer å få ut av teknologien er mikrowatt fra hjemmenettverk og opp til noen miliwatt hvis du er i nærheten av en stor og kraftig sender. De de i første omgang ser for seg er å gi sensorer og spesielle småenheter muligheten til å fungere uten sin egen kraftkilde.

For mer info kan du ta en kikk på denne videoen:

Kilde: Akihabara News

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen