Høstens hete Nokia-rykter

Nokia har vært forbausende stille den siste tiden, og har ikke lansert nye modeller på lenge. Men de siste dagene har det dukket opp flere snikfoto og andre bilder som tilsier at produsenten har ting i gjære.

Under en pressekonferanse for Forum Nokia, dukket det opp tre ukjente modeller med produktnavnene N71, N80 og 6233. De hittil ukjente modellnavnene dukket opp i forbindelse med en presentasjon av Flash Lite 1.1, en ny motor for Flash på mobiltelefoner og i telefonens nettleser. Men presentasjonen avslørte samtidig mer enn bare hva Nokias fremtidige nettlesere kommer til å inneholde.

Etter generaltabben har nemlig mobilentusiaster verden over fått blod på tann og kastet seg over bildene på jakt etter mer informasjon. Ryktene svirrer nå på om at de to modellene på bildet, N80 og N71, er to av de gjenstående fire 3G-modellene som Nokia har lovet å vise frem i år. Det ville være logisk, siden samtlige N-Series telefoner vi har sett til nå har vært 3G-telefoner

Det som er vel så interessant er at enkelte hevder at Nokia vil implementere HSDPA i en av disse modellene. HSDPA er en oppgradering av dagens 3G-nett som tillater teoretiske hastigheter på opp mot 14,4 mbps. Mer realistisk vil nok den nye standarden legge seg på mellom 2 og 3 mbps, åpne for nedlastning i ti ganger hastigheten man oppnår med dagens 3G-standard.

Dette kan bli spennende ettersom en slik hastighet åpner for adskillig raskere nedlasting av større datafiler, som for eksempel video eller musikk. Om man går lei MP3-samlingen og kunne ønske seg noen nye sanger, vil man med HSDPA kunne logge seg på en nedlastingstjeneste og laste ned en CD i løpet av få minutter, og det gjerne på vei til jobben eller på toget.

Videre forteller ryktene at N80 vil ha et nedskyvbart astatur som skyves bak skjermen når det ikke brukes. Det er påfallende at modellen er vist i liggende posisjon på bildet, noe som kan tyde på at modellen har widescreen-skjerm, som igjen kanskje er trykkfølsom.

Nokia kunngjorde for en stund siden at de har laget en oppgradert versjon av Series 60 for telefoner med trykkfølsom skjerm og dermed ser ut til å droppe Series 90, kjent fra 7710, til fordel for Series 60. Ryktene vil ha det til at N80 bruker nettopp den nye versjonen av Series 60, og telefonen vil da være den første fra Nokia med dette nye grensesnittet.

Den andre N-modellen er mer ukjent, men virker altså å være den andre Series 60-modellen i kamskjellformat siden floppen 6260. Det er også tydelig at denne modellen, i likhet med N80, vil ha 3G ettersom begge har små kamera på siden av skjermen til bruk under videosamtaler.

Den siste modellen, 6233 er helt ukjent. Trolig er den en ny eller forbedret versjon av Nokias suksessmodell 6230, uten at man skal si det for sikkert.

Hvorvidt disse opplysningene stemmer, vil vi først få bekreftet den dagen Nokia kommer med en offisiell lansering. At bildene er hentet fra en pressekonferanse burde i alle tilfelle tyde på at vi får stifte bekjentskap med N71, N80 og 6233 i en eller annen form.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen