Horribel pris på nettfotball

I dag er det 1. oktober, men du skulle kanskje tro det var 1. april og en dårlig aprilspøk når du ser hva Canal+ vil ha sine nettbrukere til å betale for én fotballkamp. Artikkelforfatter satt nærmest hjertet i halsen da pressemeldingen tikket inn og kanalen lanserte sin Premier League-satsning på web-TV, hvor de vil vise inntil ti direktesende kamper fra den engelske toppdivisjonen; Prisen for én enkelt kamp var satt til svimlende 159 – ett hundre og femtini – kroner, en nærmest astronomisk sum som neppe vil lokke særlig mange kunder til den nye satsningen som rulles i gang denne helgen.
Til sammenligning koster Champions League-kamper via Viasats web-TV 79 kroner per kamp (nylig oppjustert fra 59 kroner), og selv det virker jo urimelig dyrt. Som Canal Digital-kunde får du full tilgang til alle Canal+ Sport-kanalene, og de fleste Premier League-kampene, for 239 kroner per måned. Kjøper du alle ti kampene som er tilgjengelig hver måned, betaler du altså 1 590 kroner – og da kan jeg trygt forsikre om at det lønner seg å kjøpe en parabolantenne i stedet.
Ideen og konseptet er selvsagt kjempebra – særlig fordi TV-tilbyderne skyter seg selv i foten ved ikke å tilgjengeliggjøre all viktig fotball på alle plattformer (jfr. Viasat Fotball) – men når prisen er såpass hårreisende kunne de like godt spart oss for det her. Det er flaut for Canal+, og skaper intet annet enn bitre kunder – dersom noen i et svært, svært desperat øyeblikk skulle ty til denne løsningen.

(Artikkelen fortsettes.)
 
I tillegg til enkeltkampene fra Premier League, vil riktignok Canal+ tilby web-TV-kanalen C Sports, som viser forskjellig sportsinnhold. Pris for kanalen er ikke oppgitt. Den svenske utgaven av det samme konseptet som Canal+ nå lanserer i Norge, åpner for kjøp av ”sesongkort” eller et slags klippekort, men om dette også komme i Norge er uvisst. Kanskje det er nettopp det som er meningen – at prisen på enkeltkamper er satt hinsides all fornuft, for å tvinge deg til å kjøpe rabattordninger som binder deg til tjenesten over lengre tid.
Jeg forstår selvfølgelig at det koster skjorta å kapre til seg fotballrettigheter, og særlig for de største ligaene og turneringene i Europa, men med slike sinnssvake priser som Canal+ her presenterer (og til dels også ViasatOnDemand for Champions League) er det direkte ødeleggende for fotballinteressen her til lands. På den ene siden er det glimrende at web-TV-løsninger kommer på plass, slik at tilgjengeligheten økes og vi som forbrukere får flere og bedre valg. På den andre siden er det helt, helt, helt uaktuelt å betale 159 kroner for å se én fotballkamp via PC-en – selv om det så skulle være favorittlaget som spiller. Canal+ fortjener rødt kort og utvisning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen