Høring om norske domenenavn

Per i dag er det kun virksomheter med norsk organisasjonsnummer som kan registrere domenenavn som ligger under toppdomenet .no. Privatpersoner får kun lov å bruke toppdomenet dersom de regisrerer et enkeltpersonsforetak slik at de får et organisasjonnummer.

Fredag startet en høring om hvordan nåværenede regler skal endres, det vil si om privatpersoner skal kunne registrere et domenenavn under toppnivådomenet .no. Det er Norid som inviterer til høringen, det vil si selskapet som administrerer tildeling av norske domenenavn.

Privatpersoner har fra før av lov til å registrere domene under priv.no, men spøsmålet er nå om reglene skal åpne for at privat registrering under .no også.

Videre er det spørsmål om det skal være noen begresningen i forhold til hvor mange domenenavn hver enkelt person skal få lov å ha, og hvordan overgangen til nye regler skal skje. Det foreslås å sette grensen til fem domenenavn per person.

Norid mener at denne endringen gir flere muligheter for nettbrukere, blant annet for en egen e-postadresse, uavhengig av arbeidsgiver og nettleverandør. Både Danmark, Finland og Sverige har allerede åpnet for at privatpersoner skal kunne registrere domenenavn.

Selve høringen finner du på norid.no, og er åpen for alle. Fristen er satt til 17. mai 2010.

(Kilder: Digi.no, VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen