Hør PC-musikken rett på mobilen

Alternativ tekst mangler

Har du en stor musikksamling, får du neppe plass til alle sangene på mobiltelefonen. Men med Mercoras nye mobilprogram, M, behøver du ikke å bruke en eneste megabyte for å nyte hele musikksamlingen din.

M er et lite mobilprogram som lar deg høre hele musikksamlingen på PC-en din på mobiltelefonen. Dette er mulig ved at musikken overføres i sanntid i stedet for at du lagrer den på mobiltelefonen.

Bare til Windows Mobile
For å bruke M, må du ha en mobiltelefon med Windows Mobile 5.0 operativsystem. Har du det, kan du laste ned programmet til mobiltelefonen din fra Mercoras egne nettsider. I tillegg til å ha M på telefonen din, må du også ha Mercoras programvare for PC.

Når du så har fått ned programvaren på både mobiltelefon og PC, kan du koble de to enhetene opp mot hverandre. Med M har du muligheten til å bla gjennom hele PC-ens musikkbibliotek på mobiltelefonen, uansett hvor du er hen i verden. M kan spille av filformatene wma, mp3 og Ogg Vorbis. Skulle du ha noen musikkfiler på PC-en som ikke er i ett av disse formatene, vil de automatisk bli konvertert til Ogg Vorbis for anledningen.

Ikke Apple-vennlig
Men har du musikkfiler i formatet aac, som blant annet kan spilles med Apples iTunes-program, kan du glemme å høre på musikken på mobilen din. M konverterer nemlig ikke sanger i aac-format. Dermed vil du ikke kunne spille disse på mobilen din via M.

Opptil fem telefoner kan høre musikk i sanntid fra samme PC, gitt at de har tilgang, naturligvis. Dermed kan både du og kompisene dine nyte musikksamlingen din uansett hvor dere er.

Sjefen i Mercora, Srivats Sampath, er overbevist om at M vil bli en seriøs utfordrer til musikkspillere som iPod og Zune.

- Ipod og Zune i forkjøpet
- Vi har kommet Steve Jobs iPod i forkjøpet. Programvaren vår har akkurat de samme egenskapene. Og vi har kommet Microsofts Zune i forkjøpet, siden du kan dele musikken trådløst, sier Sampath til News.com.

I tillegg til å høre på din egen musikk i sanntid med mobiltelefonen, kan du også høre på Mercoras nettradio-tjenester. Å høre på radio eller din egen musikk i sanntid er gratis. Men være obs på at du fortsatt må betale for dataoverføringene i mobilnettet. Det anbefales derfor at du har en fastpris på datanedlasting til mobiltelefonen hvis du vil holde mobilregningen på et håndterbart nivå.

Bruk av M koster $4.99, eller omtrent 32 kroner i måneden. Eventuelt kan du velge å betale $49.99, eller omtrent 325 kroner i året.

Du finner mer informasjon på Mercoras egne nettsider.

Vil vil komme tilbake med en test av Mercoras M om kort tid.

(Kilder: News.com, Mercora)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen