Hør på musikk med tennene
Teknofil
(Bilde: Bradley G., CC-Attribution)

Hør på musikk med tennene

Play-a-Grill gjør om blingen til en MP3-spiller.

Før i tiden betydde «grill» et stekeredskap som brukes for å grille mat over sterk varme. I dag kan det like gjerne bety den fancy tannreguleringen med juveler og «bling »mange rappere går rundt med.

Såkalte «grills» er stort sett ment for at man kan fjonge seg, men her kommer en ny grill utenom det vanlige. Kunstneren Aisen Chacin ved Parsons The New School for Design i New York har designet et produkt kalt Play-a-Grill, som forvandler tannjåleriet om til en tungekontrollert MP3-spiller.

Hør med tenna, styr med tunga

Play-a-Grill utnytter prinsippene bak beinoverføring til å spille av lyder – det vil si lyd overført via bein i hodeskallen. Helt konkret i dette tilfellet er det vibrasjoner i tennene som blir overført til trommehinnen via skallen.

Ideen er såvisst ikke ny, men Chacin valgte å ta med seg konseptet og trekke det inn i en mer unik setting – som i tillegg kan passe overens med motebevisst hiphop-ungdom.

En vibrerende motor koblet til hodetelefonkontakten fra en MP3-spiller er plassert i en støpeform inne i munnen. Med kontrollene vendt ned mot tunga går det altså an å styre volum og navigasjon, samtidig som man «hører» gjennom tennene.

Det er tvilsomt at de mange hiphop-klesbutikkene i det vidstrakte land ville ha begynt å selge et produkt som dette, men ideen er i alle fall spennende.

Les også: Sliter du med dårlig lyd på iPhonen?

(Kilder: Aisen Caro Chacin, New Scientist)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen