Hør musikken som hyller 80-tallsspillene
Teknofil
(Bilde: montasje)

Hør musikken som hyller 80-tallsspillene

"Outrun" har blitt en egen musikksjanger.

Husker du det ikoniske bilspillet "OutRun" fra 1986? Det ble en megasuksess på spillplattformen SEGA, og banet vei for mange av bilspillene som kom på 80- og 90-tallet.

Nå har "Outrun" også blitt en egen musikksjanger, skal vi tro den norske WiMP-redaksjonen. Det henger kanskje litt sammen med at synth-artisten Kavinsky i fjor ga ut et album som heter nettopp OutRun, og som var en hyllest til musikken som ble brukt i det klassiske dataspillet.

– Outrun har blitt en egen sjanger med moderne synthersizer-musikk, inspirert av musikken på 80-tallet, først og fremst musikken i bilspillene på Commodore 64 og Amiga. Sentrert rundt plateselskapet Rosso Corsa Records har stadig flere artister kastet seg på denne bølgen, spesielt etter at det fantastiske soundtracket til filmen Drive ble populært, sier WiMP-redaktør Bjørn Hammershaug til Teknofil.no.

Nå har den norske streamingtjenestens redaksjon satt sammen en spilleliste med Outrun-musikk.

– Musikken er beskrevet som "soundtrack music with epic leads and arpeggiated synths", og sjangeren fikk navnet Outrun etter det populære Sega spillet fra 1986 med samme navn. WiMP redaksjonen har laget en spilleliste med et representativt utvalg av dagens artister innen denne sjangeren, samt noen klassiskere som var inspirasjon for dagens artister, sier Hammershaug videre.

Bruker du ikke WiMP?
Snart vet Spotify hva du vil høre på »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen