Hopper på videobølgen

 

HVA ER VIDEOTELEFONI?

Videotelefoni er en 3G-tjeneste som lar deg ha samtaler med både lyd og bilde via telefonens kamera. I stedet for å bare snakke med motparten, holder du telefonen foran deg slik at motparten både kan se og høre deg mens dere snakker.

HVA TRENGER DU?

For å gjennomføre videosamtaler må du ha en mobiltelefon med støtte for 3G. Denne telefonen må også ha et ekstra kamera på forsiden, slik at du kan filme deg selv samtidig som du ser på skjermen.

En komplett oversikt over 3G-telefoner som finnes på markedet i dag, finner du i prisguiden vår.

Samtidig som 3G-telefoner for alvor gjør sin inntreden i Norge, presser norske mobiloperatører på for at vi alle skal prøve ut videotelefoni. Derfor tilbyr fire operatører nå gratis videotelefoni til sine 3G-kunder.

Først ut var Telenor, som i over ett år har tilbudt gratis videotelefoni til kundene sine. Gratisperioden skulle snart avsluttes, men i stedet besluttet Telenor å utvide sin gratisperiode til å gjelde ut 2006.

Deretter fulgte Netcom, som per i dag har gratis videotelefoni frem til 1. september. Netcom kunne i går ikke svare på om selskapet vil gå samme vei som Telenor og forlenge gratisperioden.

Men det kan se ut som om Netcom blir nødt til nettopp det, hvis de fortsatt vil være populære hos sine 3G-abonnenter. Nå har nemlig enda to operatører hoppet på bølgen.

Gratis eller ikke gratis?
De siste dagene har Talkmores abonnenter mottat SMS med informasjon om operatørens gratiskampanje på videotelefoni. Da Amobil ringte til Talkmores kundeservice for å få bekreftet dette, het det seg imidlertid at Talkmore absolutt ikke hadde gratis videotelefoni.

Men i dag kunne Pål Barth Nilsen, administrerende direktør i Talkmore, meddele at operatøren tilbyr gratis videotelefoni like lenge som Telenor. Nilsen innrømmer at det ikke er noe særlig at de ansatte i kundeservicen oppgir gale opplysninger, men bekrefter altså at videotelefoni er gratis hos Talkmore.

Onecall hopper på
I dag kunne også operatøren Onecall melde at de nå tilbyr gratis videotelefoni resten av 2006. Men har du kontantabonnement hos Onecall, kan du se langt etter videotelefoni. I sin pressemelding skriver Onecall nemlig at tjenesten foreløpig ikke støttes for selskapets kontantkunder.

Dermed kan kunder av Telenor, Talkmore og Onecall, ringe helt gratis til hverandre med videotelefoni helt frem til nyttår. Så gjenstår det å se om Netcom gir etter og tilbyr sine abonnenter gratis videotelefoni lenger enn til 1. september.

(Kilder: Onecall, Talkmore)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen