Hopp og pop til mobilen

I 2006 er det igjen klart for vinter-OL, denne gangen i Torino. For å sette en ekstra spiss på opplevelsen, har NRK og Telenor inngått en avtale om å tilby deg OL-sendingene gratis via mobil-TV.

Har du mobilabonnement hos Telenor og en 3G-telefon, behøver du ikke lenger å slåss om plassen foran den vanlige TV-en for å få med deg hvem som hopper lengst eller skyter best.

Ved å benytte deg av NRKs mobile TV-sendinger kan du se både direktesendinger, høydepunkter og oppsummeringer rett på mobilen. Du skal også kunne få blant annet medaljeoversikter, omtaler og mulighet til å delta i konkurranser. For å se OL-sendingene på mobilen, må du åpne adressen wap.telenormobil.no eller wap.nrk.no på telefonen din. Og regningen, den betaler Telenor:

- Å sende så mye innhold fra Vinter-OL har selvfølgelig en kostnad for Telenor. Men det er en kostnad vi tar, sier divisjonsdirektør i Telenor, Berit Kjøll i en pressemelding.

Svisj blir mobilt
Det er ikke bare sport som snart står på NRKs mobile TV-meny fremover. I følge Computerworld er statskanalen i ferd med å gjennomføre en test av interaktivt mobil-TV i sammenheng med musikkprogrammet Svisj, som sendes på NKR2.

For å delta i Svisj-sendingene må du laste ned et lite program til din 3G-mobil, som kommuniserer med programmet. Her skal du kunne sende inn mobilvideoer til Svisj, som så blir vist på TV-skjermen.

- Dette er interaktivitet på høygir. Vi gjør det enklere for vårt publikum å delta i TV-programmer der de er, sier Gunnar Garfors som er ansvarlig for mobilutvikling i NRK.

I første omgang er det lille Svisj-programmet optimalisert for 3G-telefoner fra Sony Ericsson. Det skal imidlertid også kunne brukes av en rekke andre 3G-telefoner. Du kan laste ned programmet fra wap.nrk.no.

3G til folket
Nokia lanserte forøvrig en ny 3G-modell så sent som i går, nemlig 6233. Denne modellen blir å få kjøpt i løpet av første kvartal av 2006, og havner derfor ikke under juletrærne i år. Det er imidlertid ikke utenkelig at 6233 rekker ut i butikkene til vinter-OL, som begynner 10 februar. Du kan lese mer om telefonen i vår artikkel "Ny 3G-modell fra Nokia".

(Kilder: NRK, Telenor, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen