Homebase gir deg IP-TV

Mye har skjedd siden vi kun fikk inn NRK via en antenne på taket, og vår TV-hverdag har gjennomgått store forandringer de siste årene. I dag er de fleste signalene digitale, og vi kan via dekoder se programmer og filmer i blant annet HD-kvalitet.  Det finnes forskjellige plattformer som blant annet kabel, digitalt bakkenett, parabol og IP-TV. Sistnevnte leveres av flere aktører, deriblant Homebase.

Vi tok turen ut til Fornebu for å se nærmere på hva slags løsninger og tjenester selskapet har for din TV-hverdag.  Per i dag har Homebase i underkant av 20 000 kunder, og tilbyr deg IP-TV, bredbånd og telefoni via fiber. IP-TV (internet Protocol Television) er et lukket system, hvor TV-signaler sendes og mottas via ”lukkede” fibernett. For mer informasjon om IP-TV klikk her.

Valgfrihet
Som nevnt tilbyr Homebase deg IP-TV via fiber. I basispakken har du en del faste kanaler, i alt 21 kanaler. Men i samme pakke har du mulighet til å velge ytterligere 10 kanaler fra et gitt utvalg, og dette kan du redigere etter ditt eget behov via PC-en.  Om du for eksempel ikke lengre ønsker å ha RTL, men heller vil ha Eurosport, kan du gå inn via internett og gjøre om dette. Når valgene er utført kan du trykke på Favoritt-tasten to ganger på fjernkontrollen, så skal kanalvalget være gjennomført innen 20 sekunder.  Du kan også kjøpe kanaler løst for en periode.

- I vårt basistilbud kan du utenom de faste 21 kanalene velge ut 10 ekstra kanaler selv. Dette kan du blant annet gjøre via din egen PC. Når du har valgt kanalen du ønsker kan du trykke to ganger på Favoritt-tasten, så vil endringen være gjort. Det er ingen bindingstid på disse valgene, slik at du kan velge å endre etter eget behov, forteller Henrik Øystein Wolff Helgesen i Homebase til Teknofil.

(Artikkelen fortsetter)

Opptil 15 opptak samtidig
På lik linje som flere andre tilbyr også Homebase mulighet for pause/ta opp programmer og filmer. Forskjellen fra en del andre er at dekoderen som benytter fiber ikke inneholder noen harddisk. Opptakene du foretar deg blir nemlig lagret på Homebase sine egne servere, slik at dekoderen du har hjemme ikke inneholder noen vifte eller andre støyende elementer. Dessuten kan du se opptaket ditt fra forskjellige dekodere innen samme husstand. Når du har sett opptaket får du automatisk opp spørsmål om du ønsker å slette opptaket du har sett på. Du kan spole i opptakene med opptil 32x hastighet, eller bla i kapitler (de utgjør 5 prosent av den totale opptakstiden hver seg).

- Homebase har etter hvert fått en nokså gedigen serverpark, der våre kunder kan lagre opptakene de gjør. De vil ligge lagret til du selv sletter de, og man har 30 timer opptak tilgjengelig i utgangspunktet. Denne mengden kan dog utvides, forklarer Helgensen.

(Artikkelen fortsetter)

Ikke gå glipp av noe
I forbindelse med at du kan lagre opptakene sentralt hos Homebase, kan du også nyte godt av andres opptak. Vi har vel alle opplevd å slå over på en kanal der et velkjent program er halvveis ferdig, men fortvil ikke. For du kan nemlig sette programmet på pause og spole deg tilbake til starten av sendingen. Dette er mulig ved at dekoderen henter informasjon direkte fra opptak som andre brukere gjør av nettopp det programmet du satt på.

- Ved hjelp av vår serverpark kan du i de aller fleste tilfeller spole tilbake et program som for eksempel er halvveis ferdig. Trykk bare på Pause-knappen og spol deg tilbake til når programmet startet, sier Helgesen.

Flere praktiske valg
Homebase leverer sine tjenester rundt omkring i landet, og du kan gå inn på selskapets hjemmeside for å se hvorvidt de leverer der du bor. En av målgruppene for Homebase er borettslag. I forbindelse med at de lager sin egen software, kan blant annet borettslag få mulighet til å legge ut meldinger fra for eksempel styret eller vaktmesteren.  Det betyr for eksempel at vaktmesteren for det lokale borettslaget kan legge inn en melding om nymalte vegger, og da kan du slå opp denne meldingen via dekoderen.  Eventuelle endringer eller brudd på signaler kan også bli varslet fra Homebase direkte til din dekoder eller mobiltelefon.

- Via en kommunikasjonsportal kan for eksempel vaktmesteren i borettslaget legge inn en beskjed, som du kan slå opp og lese på dekoderen. Vi kan også sende meldinger fra oss dersom det skulle være noen endringer. Våre beskjeder vil også bli sendt ut via SMS for å forsikre om at beskjeden kommer frem, sier Helgesen.

(Artikkelen fortsetter)Sport mest populært

Foruten sin basispakke kan du velge mellom flere kanalpakker fra både Viasat og Canal+ via Homebase. Av Viasat-pakkene er det ingen tvil om at sport er i vinden. Den bestilles dobbelt så hyppig som nummer to av Viasat-pakkene.  Blant Canal+ pakker er det Total-pakken som er den mest ettertraktede, noe som nok prisen er en avgjørende faktor for. Det koster nemlig kun 20 kroner ekstra dersom du går for alle kanaler kontra kun sportskanalene fra Canal Digital.

- Av de Viasat-pakkene vi tilbyr er det ingen tvil om at sport er den mest populære. Den har hittil blitt bestilt dobbelt så hyppig som den nest mest bestilte. Av Canal+ pakkene er Total-pakken som er mest populær, forklarer Helgesen.

Flere minoritetskanaler
I løpet av første kvartal neste år vil Homebase tilby mange nye minoritetskanaler, som for eksempel kanaler fra Asia. Disse vil bli tilgjengelige blant de ti kanalene du velger i basispakken, eller kan kjøpes løst utenom. Akkurat hvor mange kanaler det blir er ennå uklart, men det forspeiles opp i mot 50 nye kanaler.

- Vi regner med å ha på plass mange nye minoritetskanaler i løpet av begynnelsen neste år. De vil bli tilgjengelig blant kanalene du kan velge selv i vår basisløsning, eller kan bestilles løst, forteller Helgesen.

(Artikkelen fortsetter)Forskjellige brukere

Via samme portal som du kan gå inn å legge til de ønskede kanalene du vil ha, kan du også konfigurere brukere. Det betyr at om du ønsker at ikke alle i familien skal ha tilgang til for eksempel erotikk, kan dette legges inn via PC-en. Dermed kan de forskjellige brukerne logge seg inn med hvert sitt passord.

- Du kan opprette forskjellige brukere, og begrense tilgangen til for eksempel erotikk via PC-en, sier Helgesen.

Flere endringer kommer
I løpet av de kommende månedene vil selskapet i tillegg til å komme med flere kanaler også se nærmere på muligheten for å kunne ta opp fra alle kanaler samtidig. De lover også å komme nærmere tilbake med flere nyheter i løpet av neste års første kvartal.

- Vi vil nå først og fremst fokusere på å få flere kanaler på plass i vårt tilbud, samt se nærmere på muligheten for å kunne ta opp fra alle kanaler samtidig. Av nye ting som kommer ønsker vi ikke å si noe konkret om dette akkurat nå, annet enn at vi kommer nærmere tilbake med nye opplysninger rundt dette neste år, avslutter Helgesen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen