Hollywood stjal oppmerksomheten

Iceland Airwaves er en årviss festival som arrangeres i Reykjavik, i år for åttende gang. Festivalen har blitt et yndet sted for å oppdage det neste nye, store bandet, og festivalen skrytes opp i skyene av blant annet Rolling Stone.

Festivalen er en såkalt klubb-festival. Det betyr at konsertene holdes innendørs på små og store utesteder i Reykjavik, slik som by:Larm i Norge. Forskjellene mellom by:Larm og Iceland Airwaves er derimot ganske store. Den islandske festivalen har flere internasjonale trekkplaster, blant annet Kaiser Chiefs, the Go! Team og Wolf Parade. Gårsdagens internasjonale trekkplaster var indie-yndlingene We Are Scientists, som trakk smekkfullt hus på Gaukurinn.

Forskerne innfrir, men ikke mer

Se større versjon og flere bilder
We Are Scientists trakk fulle hus i Reykjavik. Alle foto: Henrik Salthe

We Are Scientists er fra Brooklyn, og kom i år med plata “With Love and Squalor”. Bandet minner både om Franz Ferdinand og sambygdingene the Strokes, og spiller dansbar indierock med staccato gitarer og overtydelige trommer. Det var ingenting å si på intensitetsnivået på gårsdagens konsert. Bandet leverte et tett og dynamisk sett, med både gamle hitter og nyskrevne låter.

Selv om konserten varte under en time ble desverre låtmaterialet litt kjedelig. Sangene er relativt like, og bandets lydbilde med kun en gitarist, bass og trommer blir litt smalt, samtidig som trioen ikke utnytter mulighetene i bandformatet til fulle. Det ble med andre ord en veldig god konsert for fansen, men det spørs om de drøye 45 minuttene egnet seg til å vinne nye fans.

Fusjon fra Fræ

Selv om We Are Scientists var det store trekkplasteret denne kvelden, var det ikke denne konserten som ble dagens snakkis. Det var det derimot bandet Fræs konsert på NASA som ble. Det unge bandet havnet på de islandske hitlistene i sommer med en plate som blander vanlig indierock med rap-vokal. Musikalsk sett er ikke bandet spesielt originalt, kompet til sangene består av standard pop/rock, men det er vokalen som skille bandet ut fra mengden.

Alternativ tekst mangler
Fræ har unge medlemmer, men en gammel mann stjal oppmerksomheten.

En kvinnelig og en mannlig vokalist deler på syngejobben. Den mannlige vokalisten rapper for det meste, mens hans kvinnelige makker sper på med koring på refrengene. Vokaljobben minner på mange måter litt om det Saïan Supa Crew har prestert på sine mer poppete låter, men Fræ disker opp med et mindre interessant komp.

VIP

Men, så var det heller ikke musikken og bandet som gjorde Fræs konsert til dagens snakkis, det var det derimot en publikummer som gjorde. Midt under konserten snudde nemlig halvparten av publikum seg bort fra scenen. Hollywood-skuespiller Harrison Ford dukket opp i publikum, noe som heller ikke gikk et blasert, islandsk publikum hus forbi. Etter at kjendisen ble oppdaget, forsvant han fort ut døren til utestedet NASA, men at dette lille snevet av Hollywood ble dagens høydepunkt sier samtidig sitt om festivalens første dag. Det ser derimot ut til å kunne forandre seg i løpet av de neste dagene, når programmet utvides og flere og flere band spiller hver kveld. Kulturo kommer ihvertfall tilbake med oppdateringer hver dag under festivalen.

Takk til Icelandair for reise og opphold.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen