Hollywood - en miljøtrussel

Mange filmer proklamerer i rulleteksten at ingen dyr eller mennesker kom til skade under innspillingen av filmen. Miljøet blir i stor grad forbigått, både i rulleteksten og under selve innspillingen.

Diesel-aggregat

Nå viser en studie fra University of California at alle spesialeffektene, som for eksempel eksplosjoner, utgjør en stor trussel for miljøet i og rundt Hollywood-området. Diesel-aggregat som gir strøm til enorme filmsett, samt strømforbruket utgjør også en miljøfare, skriver Yahoo.com.

- Folk snakker om industrien, men tenker ikke på den som en faktisk industri. Vi ser den kreative siden, filmene, menneskene, skuespillerne. Vi tenker ikke på hva som skal til for å lage disse produktene, sier Mary Nichols, som er leder for Instituttet for miljø ved University of California til Yahoo.com.

Miljøunntak

Universitetet har intervjuet 43 mennesker i filmbransjen for å avdekke bransjens forhold til miljøvern. Av intervjuene kom det frem at flere studio har resirkuleringsprogrammer.

- Vårt hovedinntrykk er likevel at dette er unntak i stedet for regler, og at mer kan gjøres for å fostre miljøvennlige fremgangsmåter, skriver universitetet i en kommentar til studien.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen