(Bilde: Illustrasjon: Niklas Plikk)

Hollywood-studioer angriper Mega

Vil fjerne fjerne nettsiden fra Googles søkeresultater.

I et forsøk på å stoppe piratkopiering av filmene sine, har to av de største filmstudioene i Hollywood bedt Google om å fjerne «Mega» fra sine søkeresultater.

Selskapene som står bak søknaden er Warner Bros. og NBC Universal, som begge mener skylagringstjenesten til den beryktede tyskeren Kim Dotcom oppfordrer til piratkopieringen.

Merkelig forespørsel

Det er ikke uvanlig at Google får inn slike klager. Hver uke får Google inn flere millioner forespørsler fra antipiratfirmaer på vegne av filmselskaper, som vil ha fjernet lenker til piratkopiert materiale. Problemet med praksisen er at lenkene blir funnet via et automatisk system, og i mange tilfeller ber de om å fjerne søkeresultater fra Google som ikke har noe med piratkopiert innhold overhodet. 

I Kim Dotcoms tilfelle er forespørslene ganske rare. Filmselskapene ber nemlig om at lenker til forsiden skal fjernes fra Googles søkeresultater, selv om forsiden i seg ikke lenker videre til noe som helst. 

Ikke første gang

Kim Dotcom er selvfølgelig ikke fornøyd, og mener de to filmselskapene driver uærlig spill:

— De ønsker å sensurere hele nettsiden. Dette er i tråd med den urimelige oppførselen vi har opplevd i flere år fra innholdsbransjen, forteller Dotcom til nettsiden TorrentFreak.

(Kilde: Torrent Freak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen