Hollow Man 2

Ok, "plottet": For en tid tilbake lyktes det en gruppe ivrige forskere å gjøre et menneske usynlig ved hjelp av et kjemisk fremstilt serum. For testpersonen ble imidlertid usynlighetstilværelsen et uimotståelig maktmiddel, noe som fikk blodige konsekvenser for det stakkars forskerteamet i den første filmen. Selvsagt fikk forsvaret tak i formelen til vidundermiddelet og testet det ut på en elitesoldat i håp om å skape den ultimate kriger.

Se større versjon og flere bilder
Slater i ett av sine mindre hule øyeblikk.

Ikke uventet friket også denne testpersonen ut, og rømte fra sine overordnede. Men serumet inneholder en feil som gjør at testpersonen setter i gang en voldelig jakt etter en kvinnelig forsker med tilknytning til eksperimentet for å få hjelp. En mannlig tredjepart havner i kryssilden, og bestemmer seg for å hjelpe kvinnen. Det er tross alt ikke hver dag man forfølges av en usynlig elitesoldat i hysterisk drapsrus.

Nedadgående karriere

Christian Slater er i ferd med å gli inn i en anonym b-filmtilværelse, og derfor er det kanskje passende at rollefiguren hans denne gangen er gjennomsiktig. De siste årene har han klamret seg til flere livbøyler av særs middelmådig kvalitet, deriblant "Alone in Dark" i 2005 (nr. 27 på Internet Movie Database bottom 100), og det er tvilsomt at "Hollow Man 2" vil gjøre noe annet med hans karriere enn å virke ytterlige anonymiserende.

Denne klisjébefengte unødvendigheten av en film makter ikke å hente ut noe særlig av Slaters allerede noe begrensede register, og det hjelper ikke akkurat at rollefiguren er usynlig mesteparten av tiden.

Se større versjon og flere bilder
"Hollow Man 2" er oppvirvlet Hollywood-bunnslam.

Hul mann, hul film

"Hollow Man 2" er egentlig ikke noe annet enn oppvirvlet bunnslam fra suppen av resirkulert fantasiløshet som preger deler av Hollywoods filmproduksjon for tiden. Den jevne strømmen av oppfølgere og nyinnspillinger vitner om kreativ latskap, og filmteknisk kvalitet ofres ofte over en lav sko. I denne sammenheng er denne filmen et prakteksempel. Med unntak av noen få delvis velfungerende scener, er faktisk "Hollow Man 2" bedøvende uengasjerende. Skuespillerne, særlig den kvinnelige hovedrolleinnehaveren, virker distanserte og ser nesten ut til å kjede seg i rollene. Plottet holder riktignok thrillertakt, men avdramatiseres effektivt av påtatt intensitet og banale forutsigbarheter. Spenningsmekanismene er ineffektive, og alt man sitter igjen med er irritasjon og høy gjespefrekvens.

Hollow Man 2

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen