Holder Wikipedia mål?

Det åpne nettbaserte leksikonet Wikipedia har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. Prinsippet med leksikonet er at alle lesere kan legge inn artikler og foreta endringer. Dette betyr også at det er lesererne selv som skal drive med kvalitetssikring av leksikonet. Holder dette mål for kvaliteten?

Journalisten A.J. Jacobs for tidsskriftet Esquire Magazine bestemte seg for å teste om kvalitetssikringen i Wikipedia holder mål. Han skrev en artikkel i Wikipedia og satte med vilje masse skrivefeil og andre feil i artikkelen for å sjekke om den ble korrekturlest. Den originale artikkelen ble tatt vare på for sammenligning og dette skulle senere ble brukt i en senere artikkel i tidsskriftet Esquire.

Konklusjonen etter dette eksperiment ble at den originale artikkelen i Wikipedia ble endret 224 ganger i løpet at de første 24 timene etter publisering og 149 ganger i løpet av de neste 24 timene, og eksperimentet ble avsluttet 23. september. Jacobs ble imponert over responsen, engasjementet og aktiviteten til brukerne av Wikipedia.

Dette eksperimentet gjelder kun den engelske delen av Wikipedia og ikke andre språkversjoner som for eksempel de to norske.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen