Holder liv i CD-en?

Holder liv i CD-en?

Det er ni år siden Sony lanserte Super Audio CD, et format som aldri nådde de helt store høydene. Nå er det japanske selskapet tilbake med det som skal være en forbedring av den tradisjonelle CD-platen, denne gangen basert på Blu-ray-teknologi.

Det nye teknikken har fått navnet Blu-spec CD, og benytter blå laser istedenfor den tradisjonelle røde, til innbrenning av lyddata på CD-platen. Den blå laseren skal sikre bedre nøyaktighet og presisjon i innbrenningsfasen, noe som skal redusere lesefeilene og dermed potensielt kan gi bedre lydkvalitet.

Ellers er det lite som skiller de to teknikkene fra hverandre. Kapasiteten vil forbli den samme som på vanlige CD-plater, og også Blu-spec CD vil kunne avspilles i vanlige CD- og DVD-spillere.

Med lanseringen av det nye formatet vil Sony også kunne eliminere ut sin produksjon av produkter med rød laser, og satse fullt og helt på blålasersystemer.

Dyrere

Sony legger opp til å kunne ta seg bedre betalt for sitt nye format enn for vanlige CD-plater. Prisen er ventet å ligge på ¥2500-4200 (175-300 NOK) for en Blu-spec CD.

Blu-spec CD vil bli lansert 24. desember i Japan med slipp av 60 CD-er i flere forskjellige musikksjangre. Så gjenstår det å se om de "nye" CD-ene til Sony faller i smak hos japanerne.

Kilde: (Reghardware.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen