Hodesett under 10 gram

Alternativ tekst mangler

Fordelene med å bruke trådløs håndfri er mange. For det første får du to ledige hender, som gjør det enklere å skrive på et tastatur, røre i grøtkjelen eller kjøre bil mens du snakker i telefonen. For det andre er det helt ledningsløst, slik at du slipper å kjempe mot ledningskaoset hver gang du skal ta en telefonsamtale.

Det finnes en rekke forskjellige blåtann-hodesett på markedet, og av to forskjellige typer - mono og stereo. Stereo-hodesettene er laget for å nyte musikk, mens mono-hodesettene er laget for å snakke i telefonen med. Sistnevnte er mindre, og lettere å ha med seg.

I denne testen har vi tatt for oss blåtann-hodesett i mono som veier under 10 gram. Vi snakker altså om de mest portable hodesettene på markedet i dag.

Et godt blåtann-hodesett bør kunne foretrekkes foran å holde mobilen opp mot øret.For å få det til må hodesettet kunne brukes i støyende omgivelser. Det må kunne filtrere ut bakgrunnsstøy, og samtidig servere god lyd til begge parter.

Her er det mange av hodesettene i testen som feiler. Lydkvaliteten for motparten er som regel bedre dersom du bruker mobilen din på vanlig måte, mens lyden i øret ditt varierer fra hodesett til hodesett.

Det må også være behagelig å bruke hodesettene over lengre tid, og hvis du får vondt i øret av å bruke hodesettet blir det fort til en kostbar støvsamler istedenfor. Også her feiler ett av hodesettene, som nærmest gir deg gnagsår i øret.

Hodesettene har altså fordelen av å befri hendene dine, så vel som å befri deg fra ledninger. Det blir rett og slett en mer behagelig opplevelse å snakke i telefonen. Dersom du velger rett håndfri altså.

Alternativ tekst mangler

Testvinner: Jabra JX10
Et Jabra JX10 vil nok få god mottakelse uansett hvilket juletre den havner under. Det er det minste hodesettet i testen, og det hodesettet med mest stilren design.

Samtidig har den best lydkvalitet i testen, selv om mobilen din sannsynligvis har enda bedre lyd.

JX10 sitter også godt på øret, og holder seg på plass gjennom både vind og fall i snøen. En ulempe med hodesettet er imidlertid at du får vondt i øret når du fører lange telefonsamtaler, i likhet med de fleste andre hodesettene i testen.

Vi setter pris på at volumtastene til JX10 er lett tilgjengelige på toppen av hodesettet, slik at du slipper å dra opp mobilen hver gang du skal stille volumet.

Jabra JX10

Nokia BH-800

Nokia BH-300

Nokia BH-700

Samsung WEP 200

Sony Ericsson HBH-IV835

Jabra JX10

Nokia BH-800

Nokia BH-300

Nokia BH-700

Samsung WEP 200

Sony Ericsson HBH-IV835

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen