Hodesett-rot for Nokia

Se større versjon og flere bilder

En av våre lesere har kjøpt en blåtann-håndfri til sin Nokia 6280. Fra Nokias nettsider ble det opplyst at disse to fungerte sammen, noe som viste seg å være grundig feil.

- Nokia 6280 ligger under kompatible telefoner hos Nokia og MPX, og det var derfor jeg kjøpte BH-900, sier Gunnar Myhre Olsen til Amobil.

Det som skjedde når Olsen koblet de to enhetene sammen, var at skjermen på mobilen ble svart og telefonen mistet kontakten med BH-900 etter to sekunder.

Den uheldige kunden ringte derfor til Nokias supporttelefon. De kunne informere om at enhetene ikke var kompatible med hverandre. Olsen henvendte seg deretter til MPX, som ordnet opp i saken ved å la kunden bytte ut den trådløste håndfrien.

At Nokia har opplyst om at disse to passer sammen, fører til en real følgefeil. De fleste butikker opplyser nemlig også om at disse to er kompatible, ut ifra produsentens tidligere opplysninger.

Både MPX og Nokia har nå fjernet Nokia 6280 fra listen over kompatible enheter for BH-900.

Vi snakket i dag med Nokia, som bekrefter at de to produktene ikke er kompatible.

- Nokia 6280 og BH-900 skulle etter planen være kompatible, men har aldri gått gjennom den sertifiseringen som kreves for at vi skal godkjenne kompatibilitet, sier Jonas Sundmalm, produktmarkedssjef i Nokia.

Nokia har imidlertid iverksatt tiltak for å få disse til å fungere sammen. Løsningen er å oppdatere telefonens programvare.

- Vi kommer med en oppdatering av programvaren senere i høst, som gjør produktene kompatible.

Hvorfor telefonen har vært i listen over kompatible produkter, har ikke Sundmalm noe svar på.

- Denne informasjonen finnes ikke i dag på Nokia.no, verken under 6280 eller BH-900, og det bør den heller ikke ha gjort tidligere siden produktene ikke er sertifiserte. Men vi skal undersøke dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen