Hobbyreparatør angriper Iphone - del 1

Så gjorde vi da også vårt beste for å holde masken, da den blankpolerte kjæledeggen til 4000 kroner i løpet av et nanosekund lot seg forvandle fra å være hel og vakker, til å minne mer om jentene på puben i hjembyen min.

Nå vel. Litt ripet og knust, men er det ikke utrolig hva som lar seg redde? På Internett kunne vi lese at Dr.Ipod var tom for skjermer. Deretter søkte vi oss frem til en artikkel som fortalte hvordan en noe over middels fingernem kar hadde erstattet det knuste glasset på sin Iphone med et stykke klar plast fra en byggevarebutikk.

Ebay
En stund tenkte vi på å kopiere stuntet. Vi hadde jo sett hvor enkelt det var. Men så fant vi en løsning som tilsynelatende var enda bedre. Vi kunne nemlig bestille bare glasset fra en netthandler i Hong Kong.

187 kroner, inklusive moms. Det var et forsøk verdt.

Det bør vel sies at mobiltelefonen fortsatt fungerte. Det var bare så ergerlig at glasset var knust. Men nå skulle det bli andre boller. Fem dager senere kom det nye glasset i posten, og det var bare å sette i gang.


God redskap er halve jobben.

Pirkejobb
Men før vi kunne sette det nye glasset på plass, så måtte det gamle ut. Forsiktig ga vi oss til å pirke i de stygge sprekkene, og langsomt fikk vi lirket ut den første lille biten.

Du verden hvor godt det satt! Vi pirket og pirket, men fikk bare ut ørsmå korn av glassbiter.

Vi velger å avstå fra å beskrive alle tankene som for gjennom hodet på oss i de drøye to timene det tok å fjerne glassrestene.


Glasset lot seg ikke fjerne i større biter. Slik så det gamle og det nye glasset ut i det de møttes på vekslingssiden.

Blodig
Neste prosess gikk ut på å pille bort limrester. Den jobben var langt enklere, ettersom limet satt som tyggis på glasset og lot seg skyve unna med en fingertupp. Mikroskopiske glasspartikler i limrestene sørget for å gjøre kampen mellom fingertupp og lim til et blodbad. Et ganske begrenset blodbad, men likevel.

Til slutt var siste rest av lim borte, og vi var klar for å sjekke om det nye glasset passet. Selvfølgelig passet glasset.


Pirkejobb

Hvor lenge var Adam ...
Men lykken uteble. Når limrestene var borte kunne vi se hvordan det tegnet seg ørsmå riss i overflaten på overflaten til selve LCD-panelet. Vi var like langt! Om rissene kom når vi forsiktig pirket løs glassbiter, eller om de oppstod samtidig med at glassoverflaten gikk i knas, se det vet vi ikke.

Vi har latt oss fortelle at det sikkert hadde vært bedre å pirke med noe annet enn en papirsaks og en stor kjøkkenkniv, men vi hører ikke så godt på det øret. Av hensyn til egen stolthet velger vi å konkludere med at sprekkene må ha vært der helt siden den fatale episoden da mobilen skled ut av bukselommen og falt de 30-40 centimeterne ned i betonggulvet. (Nei, jeg er ikke kortvokst, men jeg skulle akkurat svinge meg ut av ut av bilsetet da uhellet inntraff).

Man tager hvad man haver ... som for eksempel en saks.

Rykk tilbake til start
Så skjedde det merkelige at sprekkene begynte å vokse under det nye glasset. Snart var det ikke mulig å få telefonen til å reagere på berøring, annet enn i et lite område øverst på skjermen.

Nok en hang kunne vi kjenne hvordan brystet snørte seg sammen og øynene ble fylt med væske.

Men voksne menn er som sagt ikke skapt for å gråte. Og på Internett kunne vi lese om hvordan en fingernem fyr hadde byttet hele skjermen på sin Iphone, og ikke bare det fordømte glasset.

Og gjett hva vi fant på Ebay (til bare 900 kroner …) Om noen dager kaster vi oss over jobben med å demontere Iphone og bytte hele LCD-skjermen. Vi har sett på Youtube hvor enkelt det er.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen