Hobby-ølbryggerens hellige gral har blitt bedre
(Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

Hobby-ølbryggerens hellige gral har blitt bedre

Speidel er ute med en oppgradert Braumeister.

Speidel Braumeister kommer nå i en oppgradert versjon for 2015. Dagens Speidel Braumeister har vært på markedet ganske lenge, så dette er absolutt en velkommen nyhet. Her får du en bryggeløsning der teknologien står i sentrum, og du spiller nærmest annenfiolin.

Foruten de tradisjonelle modellene med 20- og 50-liters kapasitet har Speidel nå introdusert en modell med 10 liter.

Veldig mye er helt likt på de nye og gamle modellene. Det som er beholdt er selve kjelen, håndtakene og føttene. Dette er også de fysisk største bitene. Det som er byttet er selve kontrollenheten som er festet mellom føttene, under kjelen. I tillegg kommer den med en helt ny berøringsskjerm som enkelt lar deg kontrollere bryggeprosessen.

Bli med på bryggedag med Speidel Braumeister og få alt av detaljer » (Ekstra)

Den nye modellen i all sin prakt.
Den nye modellen i all sin prakt.Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Oppgradert kontrollenhet

Faktisk vil det være mulig å bytte ut sin gamle kontrollenhet med en ny, dersom du ønsker å beholde din gamle Speidel Braumeister. I tillegg er lokket litt annerledes utformet.

Det du får med den nye modellen er blant annet et skikkelig TFT-display som viser diverse bryggerelatert informasjon. På den utgående modellen hadde du et enkelt tolinjers LCD-panel.

Videre har den nye enheten mulighet for å lagre opptil ti oppskrifter. I denne sammenhengen går det ut på hvilke steg som skal gjøres og ikke minst innstillinger for de ulike stegene. Det er fremdeles opp til deg som brygger å velge oppskriften med tanke på malttyper, humletyper og mengder.

Kontrollpanelet er det virkelig nye.
Kontrollpanelet er det virkelig nye.Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Koble til nettverket

Det råeste er kanskje likevel muligheten for nettverkstilkobling. Nå er ikke det klart i skrivende stund, og Speidel har ei heller gått offentlig ut med akkurat hva dette vil gå ut på. Det vi trolig snakker om er en mulighet til å styre enheten fra en datamaskin, smarttelefon eller nettbrett. Når en slik programvare vil være klar er likevel fremdeles uklart.

Som en siste detalj har ikke Braumeisteren lengre den rene industrielle designen, nå er det litt mer preg av hjemmeutstyr.

Hvor mye dette byttet vil koste er litt usikkert. Speidel gikk først ut med en pris på 4000 kroner, men dette har i etterkant blitt redusert ettersom de selv synes det ble for dyrt. Det er da et vilkår at den gamle kontrollenheten blir levert inn.

Prismessig havner de nye modellene noe over de gamle. Flere butikker har også satt ned prisene på de utgående modellene, så om du ikke er så nøye på det kan du gjøre et godt kjøp på en av de gamle modellene. I rene kroner snakker vi om rundt 12 000 kroner for 10 literen, 15 000 kroner for 20 literen og drøye 20 000 kroner for 50 literen.

Det finnes noen eksemplarer på markedet av de nye typen allerede, men det store innrykket er ventet mot slutten av januar.

Vi har faktisk sett nærmere på det nye vidunderet:
Bli med på bryggedag med Speidel Braumeister og få alt av detaljer » (Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen