Hobbiten blir høyteknologisk

Hobbiten blir høyteknologisk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hobbiten er en film mange har store forventninger til, og prosjektet har hatt en mildt sagt treg start. Innspillingen har imidlertid omsider nylig startet, og nå foreligger det flere tekniske detaljer om høybudsjettsproduksjonen.

Den siste nyheten er at regissør Peter Jackson har bestemt seg for å spille inn filmen i dobbelt så høy bildefrekvens som vanlig filmformat, altså 48 bilder per sekund. Dette skal ifølge Jackson gi et mye klarere bilde i scener med mange og raske bevegelser.

Bedre filmopplevelse

Jackson har fått støtte av studioet Warner Brothers til å filme med denne teknikken til tross for at ingen vanlige spillefilmer med så høy bildefrekvens er blitt laget tidligere, og selv har han stor tro på løsningen.

– Jeg er helt sikker på at vi beveger oss i retning av å begynne å lage filmer med høyere bildefrekvens, sa Jackson, og mener filmopplevelsen blir mye mer livaktig og komfortabel på denne måten.

Filmkollega og Avatar-regissør James Cameron deler Jacksons begeistring og skal spille inn den neste delen i Avatar-eposet med hele 60 bilder i sekundet.

Fra før av er det kjent at Hobbiten også skal spilles inn i 3D med hele 30 spesialutviklede kameraer kalt EPIC, som er i stand til en ultra-HD-oppløsning på 5120x2700 og en frekvens på hele 120 bilder per sekund. Det er uvisst om Hobbiten skal spilles inn i denne høye oppløsningen.

Hobbiten spilles inn i to deler, hvorav den første har premiere i desember 2012.

(Kilde: Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen